man Model National Știri

În numele Sănătății, guvernul canadian a recunoscut că a supravegheat telefoanele a 33 de milioane de canadieni

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Guvernul Canadei a recunoscut că a supravegheat în secret mișcările populației sale în timpul lockdown-ului, prin urmărirea a 33 de milioane de telefoane, scrie New York Post.

Agenția de Sănătate Publică a Canadei (PHAC) a urmărit în mod clandestin dispozitivele pentru a evalua „capacitatea de reacție a publicului în timpul măsurilor de izolare”, a recunoscut agenția săptămâna trecută.

Întreaga populație a Canadei se ridică la 38 de milioane de locuitori, potrivit Statisticii Canada.

„Dovezile vin din mai multe surse, din țări din întreaga lume, că ceea ce a fost văzut ca o creștere uriașă a supravegherii – după 11 septembrie – este acum complet depășit de supravegherea pandemică”, a declarat pentru National Post David Lyon, autorul cărții „Pandemic Surveillance” și fost director al Surveillance Studies Centre de la Queen’s University din Ontario.

ASPC a cumpărat datele de localizare și de mișcare de la gigantul canadian de telecomunicații Telus pentru „a înțelege posibilele legături între mișcarea populațiilor în Canada și răspândirea COVID-19”, a declarat un purtător de cuvânt al agenției, potrivit ziarului.

Organizația de sănătate publică intenționează să continue să urmărească mișcările populației cel puțin în următorii cinci ani pentru a controla „alte boli infecțioase, prevenirea bolilor cronice și sănătatea mintală”, a precizat reprezentantul anonim.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.