man Model National Opinii

AFACEREA ”IRLANDEZUL BEAT”: ȚINTA-PIEPT PAHONȚU?

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Scandalul așa-zisului irlandez beat care a slalomat printre trei instituții de forță și a penetrat cea mai mare cetate a lumii, Casa Poporului, deja ne jignește inteligență prin fanteziile lansate în spațiul public.

Adevărata întrebare nu e cît de beat era un ins care a confundat cea mai voluminoasă clădire de pe Terra cu o casă dărăpănată ridicată la rang de hotel. Ci dacă nu cumva asistăm la un Black Cube 2, în care ținta să fie un cap mare de tot. Posibil chiar al celui despre Dragnea spune că e noul cap al statului paralel după ieșirea lui Coldea din peisaj, l-am numit pe generalul Pahonțu.

Un tînăr irlandez de 27 de ani vine pe 26 decembrie în România și se îmbată atît de tare încît nimerește în Casa Poporului fără a fi interceptat de jandarmerie, Direcția Afaceri Interne a Parlamentului și de sepepiști. Sare un gard uriaș, merge vreo sută de metri nestingherit, ajunge la zidul clădirii, sparge un geam, escaladează un balcon aflat la 3-4 metri înălțime și parcurge aproape toată latura dinspre Izvor a Casei Poporului, nederanjat de nimeni. Traseul lui se încheie la etajul trei, la camera de arme și muniții a SPP, una dintre cele mai ferecate încăperi din cele 1200 ale edificiului, acolo unde ar fi apărut pe camerele de luat vederi. O cameră despre care nu știu nici măcar parlamentarii.

E reținut, dar nu știm de cine: SPP, DAI, jandarmi, pentru că purtătoarea de cuvînt a Poliției nu vrea să spună. Pe motiv că ancheta e încă în derulare.

E dus la Poliție, dar aflăm de la TV că nu i se recoltează probe biologice, pentru că era prea beat pentru asta(?!!). Nu i se dă numele, dar se știe că a băut whisky cu bere.

În arest, spune că a confundat Palatul Parlamentului cu hotelul său.

Și că nu își amintește mare lucru.

Procurorii, generoși, nu cer nicio măsură împotriva lui. Nu arest, nu control judiciar.

Soțul Șoșoacăi a luat 60 de zile de control judiciar pentru că ar fi mușcat o ziaristă.

Irlandezul care a intrat prin efracție în sediul democrației românești scapă lejer și poate pleca oricînd acasă.

Primul hohot de rîs.

La prînz, presa relatează că omul e foarte bogat și are multe afaceri în România. Pe înserat aflăm că e doar asociat într-o firmă de taximetrie și nu în România. Și că ar fi fost nu doar beat, ci și drogat cu cocaină. Se află și numele lui, Coomins Richard Thomas, dar care nu oferă prea multe indicii. Pro TV ne informeză că irlandezul se poate întoarce la el acasă, în Marea Britanie(?) și că parlamentul l-ar putea obliga să plătească fereastra spartă.

Și acum să o luăm metodic, cu precizarea din capul locului că va trebui să folosim informațiile difuzate în spațiul public pînă la această oră. În mod normal, o analiză ar trebui făcută după ce lucrurile se mai așază. Doar că în România, din păcate, asemenea lucruri se ”așază”, de regulă, prin secretizare. Mucles. Batistă pe țambal. Case closed.

Ideea că un individ străin, beat și drogat, face mat trei instituții de forță ale statului, cum spuneam, ne jignește inteligența.

Să începem cu confuzia între hotel și Casa Poporului. Din informațiile difuzate de Antena 3, irlandezul s-a cazat la Friends Hostel. Hostel, nu hotel. Adică o casă de pe care cade tencuiala, aproape de Gara de Nord, cu camere la comun, baie și bucătărie idem, și cu prețuri de cca.8 dolari pe noapte.

”Bețivul” a confundat cea mai mare clădire a lumii cu o biată casă veche.

 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *