man Model National Știri

Victor Ciutacu și Ionuț Cristache, în apărarea jurnalistei Iosefina Pascal: Băi, milițienilor! E ILEGAL CE S-A INTAMPLAT!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Victor Ciutacu sare în apărarea jurnalistei Iosefina Pascal, deși îl desparte ”un munte de idei”. Realizatorul RomâniaTV  a condamnat manevra polițienească de intimidare a presei nemituite de Guvern după ce jurnalista a fost săltată în miezul nopții și dusă la audieri, totul pentru că a filmat  și a relatat protestul din 21 decembrie. Iată reacția lui Ciutacu:

”Băi, milițienilor, nici măcar la 32 de ani de la Revoluție nu ați reușit să înțelegeți că nu există „a trecut sectoristul seara pe la ea pe-acasă și a invitat-o la secție, că poate a văzut ceva la protest”. Ori chemi omul legal la audieri, ori îl umfli de pe stradă dacă făptuiește ceva. Iar pe voi, propagandiștilor, care mureați de grija sechestrării lu’ Goracci la secție și a bătăii de la Șoșoacă din sufragerie, nu v-am auzit/citit îngrijorați că un om care lucrează în presă a fost luat de gabori de-acasă fiindcă a filmat și a dat live pe fb de la o manifestație de protest. Pe voi vă freacă grija că lucrează (legal, fie vorba între noi) la televiziunea lui Codiță și că o laudă Sputnik pe Iosefina Pascal (de care mă desparte un munte de idei în contradicție), nu că, oricând, oricare dintre voi poate fi luat pe sus de-acasă de niște tablagii și băgat la rece fiindcă și-a făcut meseria.

Ați tăcut la fel de vinovat sau chiar v-ați bucurat și când Băsescu a început cu mine („tonomatele de presă”) răfuiala oficială cu toți cei care nu-i cântau în strună. La fel v-ați comportat și când același Băsescu l-a trimis pe Blejnar să ne intimideze și să ne falimenteze. Dar ați luat foc când tot ANAF a îndrăznit să vă întrebe legal cum și în beneficiul cui ați topit generoase finanțări de la și pe ONG-uri.

Sunteți nimic altceva decât niște șacali care se mănâncă între ei pentru o sută plus la leafă sau la plic. Vă vindeți între voi ca Iuda pe Hristos. O castă deprofesionalizată, lașă, ticăloasă și complice la orice abuz de autoritate care nu vă atinge. Nu dau nici doi scuipați pe voi și mă bucur că am avut inspirația și determinarea să nu mă alătur nici unei asocieri cu aparență profesională în breaslă.”, a scris jurnalistul, citat de Știripesurse..

În apărarea jurnalistei a sărit și jurnalistul Ionuț Cristache:

„Iosefina Pascal, pe care nu o cunosc, cu care nu am vbit niciodata si din ce stiu are o activittae civica care poate fi incadrata dogmatic in anumite zone, asa cum presa SISTEMULUI se chinuie de cateva ore sa o faca, de care poate sa-ti placa sau nu, a fost RIDICATA de ACASA, in creierii noptii, de catre reprezentantii STATULUI ROMAN, 5 la numar, invitata la sectie fiind , sub pretextul unor infractiuni informatice si acolo s-a trezit ca e intrebata despre protestul de ieri! Intamplarea face ca cetateanul Iosefina Pascal, care s-a trezit cu „OAMENII LEGII” la usa i-a inregistrat pe acestia! STATUL ROMAN PRIN REPRENZENTATII LUI, de la MINISTRU in jos, are niste EXPLICATII serioase de dat oricat s-ar chinui PROPAGANDA sa ridiculizeze sau sa minimalizeze cazul! E ILEGAL CE S-A INTAMPLAT! ”, a scris jurnalistul.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *