man Model National Știri

Marcel Ciolacu explică de ce parlamentarii și aleșii locali vor fi exceptați de condiționarea prin certificatul Covid la locul de muncă

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Liderul PSD, vaccinistul Marcel Ciolacu și conducătorul unuia dintre motoarele coaliției care s-a format cu scopul impunerii certificatelor Covid la locul de muncă și, spun analiștii, cu scopul de a schimba de urgență Constituția României, o dă cotită pe subiectul certificatelor care a încins întreaga Românie, afirmând că parlamentarilor și aleșilor locali nu le pot fi impuse certificatele la locul de muncă, deoarece, ca aleși ai poporului, ei nu pot fi îngrădiți, conform Constituției, în exercitarea mandatului lor. Foarte adevărat, dar și dreptul la muncă al oricărui cetățean român este garantat și ocrotit de aceeași Constituție a României, deși oamenii de rând se pare că nu beneficiază de egalitate cu politicienii în fața legii fundamentale a țării. Iată cum argumentează Ciolacu excepția aplicată parlamentarilor și aleșilor locali:

„În ceea ce privește parlamentarii, de exemplu, nu poți să le interzici accesul, dar poți să le introduci sancțiuni. Faptul că sunt aleși locali, nu poți să le soliciți (certificat Covid) pentru că își pot exercita mandatul, conform Constituției, dar poți să le impui sancțiuni”, a explicat președintele Camerei Deputaților, citat de Mediafax

Se pare că Ciolacu nu face decât să copieze atitudinea Parlamentului U.E. care a introdus obligativitatea certificatului Covid pentru membrii săi, dar s-a trezit apoi că nu-i poate obstrucționa pe aleșii popoarelor în exercitarea mandatelor lor dacă aceștia refuză certificatul Covid. Este și cazul europarlamentarului PNȚCD Cristian Terheș care a continuat să meargă la serviciu fără certificat și președintele Euro-parlamentului n-a avut ce-i face, aplicându-i în schimb o penalizare echivalentă cu plata a 7 zile lucrătoare, dar care poate și va fi atacată în justiție.

„Pe data de 14 decembrie 2021 Presedintele Parlamentului European, David Sassoli, m-a sanctionat cu taierea a 7 zile de diurna pentru ca nu am prezentat niciodata „Certificatul Verde” la intrarea in Parlament. Este cea mai mare sanctiune data europarlamentarilor care nu s-au supus acestei masuri abuzive.

Am spus de la inceput ca nu ma voi supune acestei decizii abuzive, care incalca Tratatul UE si legislatia UE, nu am facut-o si nici nu o voi face. 

Exercitarea mandatului unui europarlamentar nu poate fi ingradita de nici o masura administrativa, or conditionarea intrarii unui europarlamentare in cladirea Parlamentului European de detinerea unui Certificat Verde tocmai acest lucru il face.

E alegerea fiecarui europarlamentar daca vrea sa se supuna unei astfel de decizii abuzive sau nu. Eu am ales sa nu o fac. Evident, voi ataca aceasta sanctiune”, explica europarlamentarul Cristian Terheș (PNȚCD) într-o postare pe Facebook din 15 decembrie. 
Europarlamentarul din Zalău a reacționat prompt la aflarea veștii că Marcel Ciolacu dorește regim special pentru politicieni în privința certificatului Covid și, eventual, sancționarea celor care nu se conformează. 

„Daca parlamanetarilor, primarilor si altor alesi nu li se cere Certificat sa intre in institutiile unde lucreaza, dar li se cere celorlalti romani, atunci iar nu mai au ce cauta in functii publice”, a scris europarlamentarul PNȚCD pe Facebook.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *