man Model National Știri

Putin face vaccinarea obligatorie în Rusia. Momentan în orașele cu peste un milion de locuitori și pentru o serie întreagă de categorii. Refuzul vaccinării va fi sancționat cu amenzi

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Rusia a adăugat serul Covid în calendarul său național de vaccinare, printr-un ordin al ministrului Sănătății, Mihail Murashko. Ceea ce înseamnă că vaccinarea Covid va deveni obligatorie, pentru început în cazul mai multor categorii de cetățeni.

Printre cei vizați de vaccinarea „prioritară” anti-Covid, respectiv obligatorie, se numără persoanele cu vârsta peste 60 de ani, angajații din domeniul sanitar, educațional și social, persoanele instituționalizate (orfani sau bătrâni), pacienții cu boli cronice (boli pulmonare, boli cardiovasculare, diabet zaharat și obezitate) și toți cetășenii orașelor cu peste un milion de locuitori.

De asemenea, Rusia ia în calcul amendarea celor care se opun vaccinării Covid, analizând în acest sens practicile altor țări pentru a impune politici similare pe plan național, a declarat duminică Anna Popova, șefa autorității de supraveghere sanitară din Federația Rusă, potrivit agenției de știri TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.