finance Politică Politics Societate

ANAF VERIFICA VENITURILE OBTINUTE DIN ACTIVITATILE ONLINE – Ce au descoperit inspectorii: „Una dintre cele mai mari sume nedeclarate, identificata pana in prezent, este de 2,11 milioane lei”

ANAF verifica veniturile obtinute din activitati specifice mediului online, precum monetizarea publicarii de continut multimedia pe website-uri, retele de socializare si platforme audio-video (Facebook, YouTube s.a.), sau din vanzarea de programe/aplicatii software pe platforme dedicate, precum Google Play Store.

Astfel, de la inceputul anului 2021, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF au initiat controale pentru verificarea veniturilor persoanelor care desfasoara astfel de activitati. Pana in prezent, s-a constatat ca 35 persoane au obtinut venituri de cca 26,33 milioane lei, pe care au omis sa le declare, partial sau integral. Pentru recuperarea obligatiilor fiscale nedeclarate au fost emise deja decizii de impunere.

Decizie de impunere pentru suma de 483.587 lei

Potrivit ANAF, „una dintre cele mai mari sume nedeclarate, identificata pana in prezent, este de 2,11 milioane lei”. Aceasta a fost obtinuta in perioada 2016-2017 de catre o persoana nascuta in anul 1993, care a monetizat prin Google AdSense traficul generat de continutul publicat pe un site web. Pe numele acestei persoane a fost emisa Decizie de impunere pentru suma de 483.587 lei.

„Trebuie mentionat ca, in aceeasi masura, exista si persoane care si-au declarat veniturile obtinute din aceste activitati. De exemplu, o persoana nascuta in 1985 a obtinut in perioada 2020-2021 venituri totale de cca 1,70 mil lei si a depus Declaratia Unica, in care a declarat venitul net impozabil obtinut in 2020, si a achitat impozitul pe venit si contributiile sociale aferente. Inspectorii antifrauda fiscala vor continua sa verifice veniturile obtinute din activitati specifice mediului online pentru asigurarea cresterii gradului de fiscalizare si a conformarii voluntare in randul tuturor categoriilor de contribuabili. ANAF recomanda tuturor celor care desfasoara, sau intentioneaza sa inceapa, o astfel de activitate, sa se asigure ca declara si achita toate obligatiile fiscale datorate bugetului de stat”, arata ANAF.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *