man Model National Știri

Revoluționarii din Timișoara au strigat RUȘINE SĂ VĂ FIE după ce sirenele antiaeriene nu au mai sunat în Piața Victoriei în onoarea datei de 20 decembrie, când a căzut comunismul. Primăria lui Fritz se ocupă de gestiunea sistemului de alarmare

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Revoluționarii din Timișoara îl acuză pe primarul Dominic Fritz (USR) de faptul că Primăria nu s-a îngrijit de revizia tehnică a sistemului de alarmare pentru situații de urgență. Sirenele antiaeriene ar fi trebuit să sune în tot orașul de pe malul Begăi pentru a marca 32 de ani de la momentul în care Timișoara a devenit primul oraș liber de comunism, însă sirena din Piața Victoriei nu a funcționat. Mai mulți revoluționari adunați în balconul Operei, un simbol al Revoluției, au strigat „Rușine să vă fie!” când au constatat că sirena nu va mai suna ca de obicei la această ocazie.
„Rușine să vă fie!”, au strigat din balconul Operei câțiva revoluționari veniți să celebreze trecerea celor 32 de ani de la momentul în care Timișoara devenea primul oraș liber de comunism din România. A fost pentru prima oară când sirenele nu au sunat în centru, așa cum se întâmpla până acum, informează Știri pe Surse.

De vină ar fi fost o problemă tehnică a instalației de sonorizare și alarmare aflată în gestiunea Primăriei Timișoara.

„Primăria gestionează modul de acționare a sirenelor. Din câte am înțeles, e o problema tehnică strict pe cea amplasată în Piața Operei. De dimineață, când au verificat softul, era OK și la ora 12:00 s-a întâmplat ceva. Primăria, prin SVSU, are în gestiune mentenanța sirenelor”, au declarat reprezentanții ISU Timiș.

După ce minute în șir au privit Piața Victoriei și patinoarul pe care se aflau câțiva tineri, revoluționarii care s-au adunat în balconul Operei din Timișoara la miezul zilei s-au arătat nemulțumiți că n-au sunat sirenele și s-au retras.

An de an, în data de 20 decembrie la ora 12:00, sirenele antiaeriene din Timișoara sună timp de trei minute pentru a marca momentul în care Timișoara devenea primul oraș din România liber de comunism, în urma evenimentelor din Decembrie 1989.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *