man Model National Știri

Răzvan Dumitrescu: ISRAELUL a aprobat in regim de URGENȚĂ urmărirea GPS pentru cei care au fost testați pozitiv pentru varianta OMICRON a Covid-19

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Israelul a aprobat utilizarea în regim de urgență a sistemului de urmărire prin GPS pentru cei care au fost testați pozitiv pentru varianta omicron a Covid-19, informează i24 News.

Premierul Naftali Bennett a semnat regulamentul după ce cabinetul și-a dat acordul pentru ca Shin Bet (agenția de securitate israeliană) să monitorizeze purtătorii tulpinii de coronavirus nou depistată, pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat-o ca fiind o „variantă îngrijorătoare”.

„Sistemul a fost pus la punct de catre renumitul SHIN BET, Serviciul Intern de Securitate al tarii, un fel de omolog al SRI-ului de la noi. Prim-ministrul Naftali Bennett a semnat regulamentul după ce cabinetul și-a dat aprobarea dupa o sedinta furtunoasa in care miniștrii Eli Avidar, Gideon Sa’ar, Yifat Shasha-Biton și Orna Barbivai s-au opus mișcării. Avidar a acuzat chiar SHIN BET ca „s-ar fi indragostit de acest instrument” folosit mai devreme in PANDEMIE. 

Acest sistem seamana partial cu o componenta a  Sistemului de Credit Social care functioneaza in CHINA si care a fost introdus pentru prima oara in 2011. Acolo este vorba despre o metoda unificata de evidență, astfel încât întreprinderile, persoanele fizice și instituțiile guvernamentale să poată fi urmărite și evaluate pentru încredere. Există mai multe forme diferite ale sistemului de credit social care sunt experimentate, în timp ce metoda națională de reglementare se bazează pe lista neagră și lista albă . Sistemul de creditare este strâns legat de sistemele de supraveghere în masa ale Chinei, cum ar fi Skynet, care încorporeaza recunoașterea faciala, analiza big data, și inteligența artificiala”, a comentat jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *