man Model National Știri

Ciucă și Ciolacu joacă leapșa cu Certificatul. PSD vrea ca Legea Certificatului să fie adoptată prin asumarea răspunderii de către Guvern și fără dezbateri parlamentare. În ziua planificată pentru vot dar și pentru protest, Ciucă este la Bruxelles

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, luni, după ședința de Guvern, că au existat discuții privind subiectul asumării răspunderii Guvernului pe certificatul verde, însă nu a dorit să spună dacă se va întâmpla acest lucru, mai informează Știri pe Surse

Întrebat despre asumarea răspunderii Guvernului, în Parlament, pe proiectul certificatului verde, Cărbunaru a răspuns: „Au existat discuții în legătură cu acest subiect. În momentul în care vom avea elemente noi, le vom comunica. Când vom avea elemente concrete, voi reveni”.

Însă, conform programului premierului Ciucă, acesta va participa încă din aceasta seară la un dineu de lucru cu președintele Consiliului European, Charles Michel, iar marți va avea o întrevedere cu președinta Comisiei Europene, vaccinista Ursula von der Leyen.

Potrivit unor surse politice, PSD ar dori ca premierul Nicolae Ciucă să își asume răspunderea în Parlament pe proiectul certificatului verde.

Social-democrații consideră că, prin asumarea răspunderii, proiectul va trece mai repede de Parlament și se va evita și opoziția celor care nu doresc aplicarea certificatului verde, la locul de muncă.

PSD vrea ca certificatul verde să intre în vigoare până la Crăciun, și doar prin procedura asumării răspunderii se va putea realiza acest lucru.

Ce înseamnă asumarea răspunderii Guvernului:

(1) Guvernul își poate angaja răspunderea în fața Camerei Deputaților și a Senatului, în ședință comună, asupra unui program, a unei declarații de politică generală sau a unui proiect de lege.

(2) Guvernul este demis dacă o moțiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declarației de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condițiile articolului 113.

(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2), proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declarației de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

(4) În cazul în care Președintele României cere reexaminarea legii adoptate potrivit alineatului (3), dezbaterea acesteia se va face în ședința comună a celor două Camere.

Vă vom ține la curent cu evoluția situației.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *