Life Lifestyle National Natural plandemia covid-19 Technology

Originea „cea mai probabilă” a COVID-19 este din laboratorul din Wuhan

Un cercetător canadian afirma ca probabilitatea unei scurgeri de laborator ca origine a pandemiei, “este mai probabilă decât originea naturală în acest moment”.

Dr. Alina Chan, specializată în terapie genetică și inginerie celulară și co-autor al cărții „Viral: The Search for the Origin of COVID-19”, a declarat în sesiunea de dovezi a comisiei parlamentare privind cercetarea științifică că pandemia a fost cauzată de caracteristica unică a coronavirusul numit „loc de clivaj furin”, care a fost legat de Institutul de Virologie din Wuhan.

„Suntem cu toții de acord că a existat un eveniment critic la Piața de fructe de mare din Huanan, care a fost un eveniment de răspândire superioară cauzat de oameni. Nu există dovezi care să indice o origine animală naturală a virusului pe acea piață”, a menționat ea.

Referitor la nivelul ei de încredere că lumea va putea în cele din urmă să stabilească adevăratele origini ale COVID-19, Chan a spus că este pur și simplu o chestiune de timp.

„În acest moment, nu este sigur ca oamenii care știu despre originea acestei pandemii să se prezinte. Ar putea fi peste cinci ani, ar putea fi peste 50 de ani, dar trăim într-o eră în care sunt atât de multe date colectate și stocate… avem nevoie doar de o investigație credibilă, sistematică”, a spus ea.

„Abia recent, în septembrie, s-a scurs o propunere care arată că oamenii de știință de la EcoHealth Alliance au colaborat cu Institutul de Virologie din Wuhan, care au dezvoltat această conductă pentru introducerea unor noi site-uri de scindare a furinei, aceste modificări genetice, în viruși asemănător SARS în laborator.” Chan a subliniat că sarcina le revine oamenilor de știință în cauză să arate că munca lor nu a dus la crearea SARS-COV2, virusul din spatele COVID-19.

„Trebuie să ne confruntăm cu faptul că după două luni am cunoscut originile SARS prin piețe, iar după câteva luni am știut originea MERS prin cămile. În acest caz, după doi ani încă nu am găsit un singur animal infectat care ar putea fi progenitorul acestei pandemii; este extrem de surprinzător”, a spus ea.

„De asemenea, trebuie să știm să descurajăm actorii răi care urmăresc acest episod și se gândesc că declanșarea unei pandemii este ceva cu care ar putea scăpa.”

SURSA: NDTV

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *