finance Politică Politics Societate

PENSIONAREA ANTICIPATA A CADRELOR DIDACTICE – S-a dat votul final. Senatul a respins legea, dupa ce aceasta fusese adoptata tacit de Camera Deputatilor

Senatul a respins legea care prevedea iesirea la pensie inainte de termen a cadrelor didactice. Proiectul fusese adoptat tacit de Camera Deputatilor, insa senatorii nu au fost de acord.

Potrivit formei adoptate de Camera Deputatilor, se propunea pensionarea acelor angajati care considera ca nu mai sunt apti de rezultate in invatamant cu trei ani anterior varstei de pensionare. In expunerea de motive se arata ca exista angajati care isi doresc pensionarea la cerere pentru ca nu se mai afla in posibilitatea fizica sau psihologica sa raspunda cerintelor de eficienta ale sistemului de invatamant actual.

S-a propus serviciu scurtat cu 3 ani pentru angajatii care nu mai erau apti

Iar, pe de alta parte, legea le permite cadrelor didactice sa ramana titulari in sistemul de invatamant inca 3 ani peste varsta standard de pensionare, la cerere. Motiv pentru care initiatorii doreau sa li se permita si pensionarea acelor angajati care considera ca nu mai sunt apti de rezultate in invatamant, tot cu 3 ani, dar anterior varstei de pensionare..
Exista si o conditie vechime in invatamant de cel putin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani barbatii (cititi aici mai multe).

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *