man Model National Știri

Britanicii, presați să se vaccineze cu a treia doză pentru a lua parte la viața publică, pe fondul înregistrării primului deces confirmat cu Omicron, anunțat de Boris Johnson

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Până în ianuarie, britanicii ar putea avea nevoie de trei vaccinuri la Certificatul Verde pentru a intra în locurile aglomerate, a avertizat aseară ministrul Sănătății, potrivit Daily Mail. 

Sajid Javid a declarat în Camera Comunelor că oamenii vor fi considerați „complet vaccinați” doar după ce își vor fi făcut vaccinul de rapel și că vor fi necesare trei doze pentru certificatele de vaccinare după ce toți adulții eligibili din Anglia vor avea „o șansă rezonabilă” de a primi următoarea vaccinare. 

Boris Johnson a devansat termenul limită pentru a oferi tuturor persoanelor de peste 18 ani o a treia doză până de Anul Nou, în timp ce a avertizat țara: „Vine un val de Omicron”. 

Chiar și la apogeul campaniei de vaccinare a NHS în martie, serviciul de sănătate nu a reușit niciodată să depășească 850.000 de vaccinuri pe zi. 

Conform noilor reglementări, britanicii ar putea fi amendați cu 10.000 de lire sterline dacă încearcă să falsifice un certificat Covid sau rezultatul unui test. 

Lipsa de transparență în legătură cu primul deces al Omicron din Marea Britanie a stârnit furie, în timp ce un medic a cerut guvernului să facă publice mai multe detalii pentru a opri „alarma inutilă”, mai relatează Daily Mail.

Experții cer răspunsuri cu privire la primul deces Omicron din Marea Britanie, cum ar fi statutul de vaccinare al individului, dacă acesta făcea parte din grupul vulnerabil la Covid și dacă virusul a fost principala cauză a decesului. 

Profesorul de medicină și oncologul consultant Karol Sikora a declarat că guvernul nu a furnizat națiunii suficiente informații despre acest deces și că acest lucru a provocat o „alarmă inutilă”. 

‘Au fost în spital pentru Covid sau au fost acolo pentru că au fost călcați de un autobuz’, a spus el.  

Boris Johnson a dezvăluit primul deces din Marea Britanie din cauza Omicron, în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din Paddington, în vestul Londrei.

El a declarat: „Din păcate, da, Omicron produce spitalizări și, din păcate, cel puțin un pacient a fost confirmat că a murit din cauza Omicron”.

Johnson nu a dezvăluit vârsta persoanei care a murit, sau dacă aceasta avea condiții de sănătate subiacente, care o făceau vulnerabilă, sau dacă Omicron a fost cauza principală a decesului sau un factor secundar. 

Se crede că decesul din Marea Britanie este primul deces confirmat cu Omicron din lume.

Cu toate acestea, având în vedere că această variantă reprezintă aproape toate cazurile din Africa de Sud, este probabil ca marea majoritate a deceselor de acolo să se datoreze tulpinii mutante, dar lipsa testelor face ca acestea să nu fie detectate. 

Șefii din domeniul sănătății au dezvăluit, de asemenea, că 10 britanici au fost deja spitalizați cu Omicron. Dar Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie (UKHSA), care a confirmat că toți au vârste cuprinse între 18 și 85 de ani și că majoritatea au primit două doze de vaccin Covid, a refuzat să spună dacă vreunul dintre ei a primit deja o doză de rapel.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *