man Model National Știri

Sursă de știri „imparțială”? Președintele agenției Reuters este unul dintre principalii investitori în compania Pfizer și membru în consiliul de administrație al acesteia. Reuters se ocupă și de Miliția Internetului „arestând” orice știre care anti-Pfizer

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Actualul președinte al consiliului de administrație și fost director executiv al agenției internaționale de știri Reuters – ce și-a asumat și rolul de „verificator de fapte” – este, totodată, un investitor de top în compania farmaceutică Pfizer și membru în consiliul de administrație al acesteia, arată LifeSiteNews. Tot Reuters se ocupă de Miliția Internetului prin așa-zisele resurse de „fact-check”, contrazicând orice știre care atinge Pfizer și campania mondială de vaccinare, ale cărei profituri se ridică deja la zeci de miliarde de euro.
Funcțiile importante pe care le deține James C. Smith în ambele organizații „ridică îngrijorări majore legate de conflictul de interese”, a remarcat publicația National Pulse, deoarece Reuters nu numai că a publicat nenumărate materiale în favoarea vaccinului COVID-19 al Pfizer, dar a și contribuit semnificativ la „reducerea la tăcere a scepticilor” față de vaccinurile Pfizer sau de alte vaccinuri COVID-19.
Considerată a fi una dintre cele mai importante surse de știri internaționale, cu un impact asupra a miliarde de oameni, Reuters se prezintă ca o agenție de știri „imparțială” și „cu integritate”. Un articol din 2021 laudă Reuters ca fiind în „top 4 surse de știri internaționale independente și imparțiale”.
The National Pulse a făcut trimitere la o listă de articole Reuters care menționează Pfizer, rezultând un număr de aproximativ 22.000 de titluri numai „în ultimul an”. Acele articole prezintă compania Pfizer într-o lumină generală pozitivă, uneori observându-se chiar o încercare de discreditare a criticilor acesteia. The Pulse a mai observat că articolele referitoare la Pfizer sunt considerabil mai numeroase decât cele referitoare la Moderna, care apar în număr de aproximativ 8.200.
Faptul care accentuează și mai mult conflictul de interese al lui Smith este rolul pe care și l-a asumat Reuters de verificator/fact-checker al știrilor. Un inventar al celor mai recente verificări făcute de Reuters arată că majoritatea sunt dedicate apărării injecțiilor COVID-19 împotriva contestării siguranței sau eficacității lor sau a motivelor din spatele producerii și promovării lor.
De exemplu, un articol publicat de Reuters în urma unei așa-zise verificări a faptelor susține că „la ora actuală, nu există nicio dovadă că vaccinurile COVID-19 ar avea vreo legătură cu înmulțirea numărului de sportivi care se prăbușesc pe teren sau mor din cauza unor probleme cardiace, cum ar fi miocardita”. Această afirmație a fost făcută în ciuda recunoașterii faptului că „mai multe studii sugerează, într-adevăr, o legătură între miocardită și vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna”.

Între articolele de apărare a vaccinului COVID găsim și titluri precum: „Nu există dovezi că vaccinul COVID-19 de la Pfizer provoacă boala Alzheimer” și „Nu există dovezi care să susțină afirmația fostului cercetător de la Pfizer privind siguranța vaccinului COVID-19 la copii”, referindu-se la declarația doctorului Yeadon conform căreia este de „50 de ori mai probabil” ca vaccinurile COVID-19 să ucidă copiii decât boala COVID-19 în sine”.

Mai este important de amintit și faptul că Smith face parte, de asemenea, din consiliul de administrație al Inițiativei „Parteneriat împotriva corupției” a Forumului Economic Mondial (WEF) și este membru al consiliilor consultative de afaceri internaționale ale WEF pentru British American Business și Atlantic Council.
Potrivit site-ului Pfizer, Smith a rămas președinte al consiliului de administrație al Reuters, după ce, în februarie 2020, s-a retras din funcția de președinte și director executiv.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *