man Model National Știri

Judecătoarea Mădălina Elena Dârdeci, reacție la discursul lui Iohannis din CSM: Cei aproape 32 de ani de la Revoluție au trecut degeaba iar dumneavoastră nu ati înțeles NIMIC din ceea ce înseamnă separația puterilor în stat!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Judecătoarea Mădălina Elena Dârdeci reacționează la discursul de marți al președintelui Klaus Iohannis din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), atrăgând atenția că președintele a încălcat, încă o dată, principiul separației puterilor în stat. Într-adevăr, un reprezentant al puterii executive este inadecvat să dea lecții reprezentanților puterii judecătorești fiindcă, într-un stat de drept, aceste două planuri nu se amestecă. 

„Discursul de azi, din CSM, al celui care a fost ales de români să îi conducă vremelnic, mi-a demonstrat că cei aproape 32 de ani de la Revoluție au trecut degeaba iar dumneavoastră,  domnule, nu ati înțeles NIMIC din ceea ce înseamnă separația puterilor în stat!

Știți de am ales profesia aceasta?

Pentru că nu vreau să primesc ordine! De la NIMENI!

Pentru că eu gust LIBERTATEA zi de zi, de zi! Și nu trebuie sa fac niciun compromis pentru aceasta!

Misiunea mea, ca judecator,  este să respect Constituția și legile țării, să apăr drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor și să judec cauzele potrivit Legii, fără directive, plicuri galbene sau alte asemenea aberații!

Adică, deși nu-mi place să mă repet, să nu primesc ordine de la NIMENI!

Misiunea mea, ca judecător, este să iau atitudine ori de câte ori niște politicieni încearcă, prin toate metodele și mijloacele, să intre în viata cetățenilor, să intre în profesia mea cu bocancii în numele unei situații extreme…prezentate ca fiind sfârșitul lumii…

Faptul că noroiul este mediul lor natural nu înseamnă că toți trebuie sa fim complicii mizeriei acestora!

Misiunea mea, ca judecător, este și să atrag atenția asupra faptului că dictatura s-a instaurat pas cu pas, în ropote de aplauze! Și că tăcerea noastră naște „monștri”! Care, din păcate, ajung sa ne stabilească viitorul…

Lăsați-mă să-mi duc Misiunea până la capăt!

Nu mai batjocoriți justițiabilii, nu mai batjocoriți actul de justiție și nu vă mai spălați pe mâini ca Pilat din Pont!

Nu de alta, dar groapa de gunoi a istoriei încă este adâncă! Și acolo veți sfârși! Ca mulți alți dictatori, ca mulți alți oameni mărunți…

Mulțumesc pentru nimic !”, a scris judecătoarea Mădălina Elena Dârdeci pe Facebook, adresându-i-se lui Klaus Iohannis.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *