man Model National Știri

Varujan Vosganian, reacție la Bradul din doze de ser Covid postat de RO-Vaccinare: N-am văzut în viața mea un pom de Crăciun mai sinistru, un simulacru mai păgân pentru o sărbătoare creștinească!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Scriitorul Varujan Vosganian, vizibil afectat de pocirea spiritului Crăciunului prin improvizarea unui brad din doze de ser Covid la Palatul Copiilor din București, se revoltă pe Facebook spunând că n-a văzut în viața lui „un pom de Crăciun mai sinistru, un simulacru mai păgân pentru o sărbătoare creștinească”. El revine, adăugând că nu l-ar mira ca și alte simboluri din folclorul copiilor să fie preschimbate în noua limbă a propagandei vacciniste, „dacă tot ne batem joc de sărbătorile creștine și de copilăria odraslelor noastre”. 

„Ne tâmpim în pas de defilare…

La Palatul Copiilor, Centrul de Vaccinare din incintă a construit un pom de Crăciun  de trei metri, alcătuit din 19 000 de doze de vaccin, lângă care au fost așezate cutii de cadouri făcute tot din doze de vaccin. Site-ul oficial Ro.Vaccinare e foarte mândru, spune că acest brad „pro sănătate și pro viață” e rezultatul a sute de ore de muncă (!?!).

N-am văzut în viața mea un pom de Crăciun mai sinistru, un simulacru mai păgân pentru o sărbătoare creștinească.

*******

Iată încă o comparație care arată cât de ridicolă este propaganda din jurul campaniei de vaccinare, cu certificatul ei verde cu tot. Israel și Palestina: două state cu climă asemănătoare, una dintre ele (Israel) având avantajul unui sistem medical mult mai performant. Israel are 9,2 milioane de locuitori, iar Palestina 4,8 milioane. În Israel procentul de vaccinare este de 63% pentru două doze. In plus, Israel este campioană mondială la a treia doză (45% din populație)! În Palestina procentul de vaccinați e doar de 29%, iar cu a treia doză s-a vaccinat doar 0,1% din populație, adică mai nimeni.

Te-ai aștepta ca situația din Israel să fie mult mai bună, din perspectiva gestionării epidemiei de coronavirus. Stupoare! Israel a avut până acum 1,35 milioane de îmbolnăviri, în timp ce Palestina doar 432 de mii! Israel a avut 8200 decese, în timp ce Palestina doar 4 550 (procentual, sunt cam la egalitate). În ultima săptămână Israel a avut, în medie, 500 de îmbolnăviri/zi, iar Palestina 350 de îmbolnăviri/zi. În ce privește decesele, nu se mai moare de COVID nici în Israel, nici în Palestina.

Așadar, pe ansamblu, Israel, campioană mondială la doza a treia și cu un procent de vaccinați mai mult decât dublu (de doza a treia nici nu mai vorbim), stă mai prost, pe ansamblul epidemiei, decât Palestina, țară aproape nevaccinată. Cum e, dragi specialiști?

*******

Un pom de Crăciun făcut din doze de vaccin, asta e tot ce putem? De ce să fim sociopați doar pe jumătate și să nu ducem educația macabră a copiilor noștri până la ultimele consecințe? Să terminăm cu dulcegăriile din poveștile copilăriei! N-ar fi mult mai potrivită povestea lui Prâslea cel voinic și dozele de aur? Sau Croitorașul cel viteaz care dă șapte doze dintr-o lovitură? Ori Făt-Frumos care o reînvie pe Albă-ca-Zăpada nu cu un sărut (între un bărbat și o femeie?!? câh, ce-i prostia asta?) ci cu o doză bine simțită în umăr? Ce frumos sună Jack și seringa fermecată… Sau Peștera lui Vaccin-baba… Ori Vaccinat la cinsprezece ani… De ce să se dea Greuceanu de trei ori peste cap când ar putea să facă trei doze și să fie strașnic imunizat în fața zmeului?

Pe bune, dacă tot ne batem joc de sărbătorile creștine și de copilăria odraslelor noastre, măcar s-o facem cum trebuie. De ce să pierdem vremea cu educația lor, când putem să-i alienăm, ca pe noi, de-a dreptul?”, a scris Varujan Vosganian, marți, pe Facebook

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *