finance Politică Politics Societate

ATENTIE LA CE CUMPARATI – Recomandarile ANPC cu privire la cadourile de sarbatori

Incepe goana pentru cadouri, iar Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor vine cu sfaturi cu privire la achizitionarea jucariilor pentru cei mici.

ANPC recomanda, printre altele, ca jucariile sa fie cumparate numai din magazine/ raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare necesare in cazul unei posibile reclamatii, dar si sa fie selectate in functie de varsta, capacitatile si aptitudinile copilului. Cumparatorii mai trebuie sa acorde atentie etichetelor inscriptionate cu avertismente privind grupa de varsta recomandata utilizarii fiecarei jucarii.

Iata anuntul ANPC:

“Si Mos Nicolae are nevoie de ajutor cateodata…De aceea, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor vine in sprijinul acestuia cu cateva sfaturi de care trebuie sa tina cont cand va porni, curand, la cumparaturi pentru cei mici.

Ii recomandam, cu caldura, urmatoarele:

-sa achizitioneze jucarii numai din magazine/ raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare necesare in cazul unei posibile reclamatii;
-sa selectioneze atent jucariile in functie de varsta, capacitatile si aptitudinile copilului;
-sa se acorde atentie etichetelor inscriptionate cu avertismente privind grupa de varsta recomandata utilizarii fiecarei jucarii, astfel incat, in cazul copiilor sub 3 ani, achizitionarea de jucarii continand piese mici, detasabile, poate dauna. Etichetele se gasesc adesea sub formularea: ‘Atentie. Nerecomandat copiilor mai mici de 3 ani’ ori cu un simbol grafic aferent.

Informatiile de pe eticheta

Sa aiba in vedere ca jucariile trebuie sa contina pe eticheta lor urmatoarele:

-coordonatele producatorului si/sau importatorului;
-numarul unic de identificare a jucariei;
-marcajul de conformitate CE care presupune ca jucaria este sigura de utilizat.
Sa verifice existenta instructiunilor de utilizare si a avertismentelor specifice. Sa aiba in vedere ca orice reclamatie legata de o jucarie achizitionata trebuie semnalata mai intai vanzatorului/magazinului de la care a fost cumparata sau structurii teritoriale a ANPC.
‘Speram ca sfaturile noastre sa-i fie utile lui Mos Nicolae, atunci cand va porni la cumparat jucarii, prin magazine, astfel incat si cei mai mici consumatori ai nostri sa gaseasca in ghetute cea mai frumoasa si sigura jucarie, caci ei au fost cuminti cu totii. Noi stim bine asta…” – Mihai Culeafa, Presedintele ANPC.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *