man Model National Știri

Șeful OMS: Interdicțiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea variantei Omicron. VIDEO

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Directorul general al OMS a avertizat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă despre varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, împotriva adoptării de către guverne a unor măsuri exagerate de împiedicare a răspândirii acesteia.

„Apariția variantei Omicron a atras, în mod firesc, atenția globală. Cel puțin 23 de țări din 5 regiuni – dintre cele 6 – ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au raportat până acum cazuri de Omicron și ne așteptăm ca acest număr să crească,” a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a mai afirmat că OMS „tratează această evoluție cu foarte mare seriozitate, la fel cum ar trebui să facă fiecare țară”, dar a atras, totodată, atenția că răspândirea virusului nu ar trebui să ne surprindă, pentru că „asta fac virusurile”. 

Ghebreyesus a îndemnat:

„Facem apel la toate țările să ia măsuri raționale și proporționale de reducere a riscurilor, în conformitate cu Regulamentul Sanitar Internațional.

Printre acestea se numără măsurile menite să întârzie sau să reducă răspândirea noii variante, precum controlul pasagerilor înainte de călătorie și/sau la sosire sau punerea în carantină a călătorilor internaționali.

Interdicțiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea variantei Omicron la nivel internațional și reprezintă o povară grea pentru viețile și mijloacele de trai ale oamenilor.” VIDEO: 

 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *