man Model National Știri

Gabriela Firea, la România TV: Arbidolul nu este atât de toxic sau ca alte medicamente, pentru că m-am tratat și eu în afecțiunea cauzată de SARS-COV-2 cu acesta și vorbesc din proprie experiență

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, a recunoscut, duminică, în direct la România TV, că a folosit Arbidol pentru a se trata de Covid-19, după ce vaccinarea cu 3 doze de ser experimental Covid nu a protejat-o de a face boala contra căreia credea că se „imunizase”. Mărturisirea a fost făcută în cadrul mai larg al unei discuții despre dotarea spitalelor și farmaciilor cu medicamente antivirale.

„Nu s-au găsit tratamente de bază și ieftine, la îndemâna oricui în farmacii. Mă refer la antivirale. A trebuit ca fiecare să se descurce în familie, printre prieteni, cunoștințe. Celebrul Arbidol care costa puțin la începutul pandemiei și acum se vinde foarte scump este foarte căutat. (…) Lipsa informațiilor, nu se explică cu predicat și subiect dacă este bun acest antiviral. Cred că e foarte bun în lipsă de altceva.

Nu este atât de toxic sau ca alte medicamente, pentru că m-am tratat și eu în afecțiunea cauzată de SARS-COV-2 cu acesta și vorbesc din proprie experiență”, a declarat Gabriela Firea, în direct la România TV.

De asemenea, prim-vicepreședintele PSD a acuzat autoritățile că nu au luat măsuri pentru a preveni valul 4 al pandemiei. Gabriela Firea nu a ratat ocazia de a lansa un nou atac al adresa primarului general Nicușor Dan, pe care l-a acuzat că a oprit programele de testare inițiate de fosta administrație PSD.

„Suntem la doi ani de la debutul pandemiei și România se comportă ca și cum astăzi sau ieri ar fi aflat că e pandemie. Am avut o vară întreagă în care nu s-au luat măsuri ca în întreaga Europă pentru pregătirea valului patru. În București, de exemplu, primarul anunța astă vară că s-a încheiat pandemia, că așa a înțeles. A închis spitalul COVID. De asemenea, a oprit aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare pentru afecțiunea care e derivată din SARS-COV-2. A oprit toate proiectele privind testarea în școli – elevi, profesori, testare gratuită”, a mai spus Gabriela Firea.

Cât despre intrarea PSD la guvernare, Gabriela Firea a afirmat că au existat doar discuții „exploratorii” cu PNL. În cazul în care PSD va intra la guvernare, printre priorități se numără „în primul rând, dotarea și aprovizionarea spitalelor, susținerea personalului medical care e obosit și lipsit de dotări. În toate farmaciile să existe medicamente anvirale”, potrivit prim-vicepreședintei social-democraților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.