man Model National Știri

Regimul Biden-Harris a început să elibereze pașapoartele neutre. Doritorii își pot marca genul cu un „X” în loc de bărbat sau femeie

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Regimul Biden-Harris a început să elibereze pașapoarte americane neutre din punct de vedere al genului, permițând persoanelor să își marcheze genul cu un „X” în loc de bărbat sau femeie, conform En Volve.

Potrivit unui raport AP, Jessica Stern, delegatul special desemnat pentru drepturile LGBTQ, a declarat: „Când o persoană obține documente de identitate care reflectă adevărata sa identitate, aceasta trăiește cu mai multă demnitate și respect”.

Stern a declarat că departamentul se așteaptă să poată elibera pașapoartele ‘X’ și altor persoane în cursul anului viitor. Departamentul de Stat anunțase la începutul acestui an trecerea la un astfel de pașaport. Cei care s-ar califica ar fi persoanele nonbinare, intersexuale și cele care nu se conformează la gen.

Potrivit AP, Stern a mai spus: „Vedem acest lucru ca pe o modalitate de afirmare și de ridicare a drepturilor omului pentru persoanele trans și intersexuale și pentru persoanele nonconforme cu genul și nonbinare de pretutindeni”.

Recomandăm și: 20 de state dau în judecată administrația Biden pentru impunerea identității de gen în America

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *