man Model National Știri

Luminița Arhire: PATRU DOPURI DE PLASTIC PE UMĂR

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

PNL, prin vocea lui Florin Cîțu (!!!, n.n.), l-a propus pe generalul Ciucă, iar partidul a ales în  unanimitate. EU L-AM APĂRAT când era sub asediul diferitelor partide. El este un om care, prin haina militară și comportamentul său oferă încredere. E un MOMENT EXCEPȚIONAL, care AVEA NEVOIE de o astfel de numire. Are DOUĂ MARI SIMBOLURI generalul Ciucă. Este vorba de drapel, e un patriot redutabil și e și un creștin practicant. Pentru mulți din zona tradiționalistă a PNL, el ESTE UN PLUS” (Rareș Bogdan, LEGILE PUTERII, REALITATEA PLUS, 21 octombrie 2021) 

…………………………………………………………………………………….

Dar să ne întoarcem cu câteva luni în urmă…

„Este nevoie de o reîmprospătare în PNL, e nevoie de un stil mai puțin protocolar, de un stil direct. Este un liant între generații Florin Cîțu, este un liant între conservatorism și progresism. Este un pro-american și un pro-occidental convins, un om care nu face jocuri de culise care nu merge pe «e bine și așa» sau pe «spălarea» unora din PSD sau din ALDE pentru a intra pe niște poziții publice doar pentru că «o mână spală pe alta» și «amândouă spală fața». Eu cred că pentru România și PNL, Florin Cîțu este soluția, un om care lucrează în echipă, în niciun caz nu este un autocrat și acest lucru este foarte important. Și mai ales, nu este un om care să poarte dușmăni și care să ducă războaie!” (Rareș Bogdan la B1 TV, despre Florin Cîțu, conform DC NEWS. ro, 31 mai 2021)

Așadar, făcând un salt până în luna octombrie, pentru mulți din PNL, Ciucă este UN PLUS! Rareș, puiule, Ciucă e UN PLUS peste ce anume? Că n-am înțeles… să fie el mai presus de adoratul Cîțu? Păi, nu era Cîțu „reîmprospătarea”… „liantul între conservatorism și progresism”… „pro-americanul și pro-occidentalul convins”… „soluția pentru România”… „omul onest și de bun simț”? Adică, zic, Ciucă-al nost’ e  mai reîmprospător, mai liant, mai pro-american și mai pro-occidental convins, mai soluție, mai onest și mai de bun simț decât Vasilică Cîțu-al nost’? Sunt șocată! De fapt, nu sunt nici chiar așa de șocată, ci, mai curând îndurerată, căci  eu cred că tocmai asistăm la o mutare istorică… adică, suntem martori la deplasarea dramatică a buzelor lui Rareș Bogdan de la curicelul  feciorelnic  al lui Cîțu la curul mult mai bine exprimat  al lui Ciucă. 

Faza cu: 

„Vă rog să vă puneți în spatele lui Florin Cîțu, cu toții. Este un om onest, este un om cu bun simț. Oameni buni, înțelegeți, omul ăsta a lucrat la Banca Noii Zeelande (fantastic!!!, n.n.), are studii în SUA (incredibil!!!, n.n.). Cine vreți să conducă un guvern, să facă reforma?” (Rareș Bogdan, 25 septembrie 2021, discurs fulminant la marele Congres cu mici, bere și pastramă al PNL) 

…e deja apusă și s-a dovedit că geaba a risipit vajnicul Vasilică Cîțu, la rândul lui, elogii pentru Rareș al nost’ pe la posturi TV, că pe „number one” s-ar putea să-l lase rece strădania președintelui PNL, cu șepcuță de șmecher și tricou negru -pe care scrie NU LUĂM PRIZONIERI- de a-i mai capta atenția: 

„Rareș Bogdan este un om pe care-l știam dinainte din presă și am fost invitatul domniei sale în emisiuni înainte de a intra și eu în politică. Deci ne știm de foarte mult timp. Este un om care a contribuit foarte mult la campaniile electorale și la campania electorală când a fost «NUMBER ONE», țineți minte acea expresie. Deci este un om care a adus foarte mult PNL-ului, ca imagine, în acea perioadă. Este un om politic care a rămas și jurnalist, în același timp, dar este un coleg cu care mă înțeleg foarte bine”, a spus premierul Florin Cîțu despre Rareș Bogdan. (REALITATEA. net, 26 MARTIE 2021)

Și „number one” -tânăr, rujat și neliniștit- pare că s-a și reorientat:

„E o situație care necesită O MÂNĂ FORTE, a fost o analiză extrem de serioasă în care președintele PNL a dovedit maturitate iar Cîțu, cu o eleganță de lider politic matur, l-a propus pe Nicolae Ciucă, UN OM REMARCABIL apreciat atât în interiorul României cât și în afară!” (Rareș Bogdan, la ROMÂNIA TV, 21 octombrie 2021)

Astfel, Vasilică Cîțu a rămas „dăcât” elegant și matur. Bune și astea… nu zic nu. Dar cum s-o fi desfășurat alegerea matură și elegantă a lui Cîțu? Pe surse, care încă nu au fost contrazise, se pare că lucrurile s-au desfășurat așa: 

„Klaus Iohannis nu a vrut să le spună liderilor PNL numele premierului pe care îl dorește, însă le-a prezentat profilul acestuia. Atunci unul dintre prim-vicepreședinții PNL a pus pe masă PATRU DOPURI DE PLASTIC, moment în care ceilalți au întrebat despre ce e vorba. Klaus Iohannis a început să râdă. Era vorba despre cele patru stele ale generalului Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu către Klaus Iohannis: «Sunt și eu președintele PNL. Nu este vorba despre mine, dar ce semnal dăm?»

Klaus Iohannis: «Nu se poate, Florin!»…” (conform CAPITAL. ro, 21 octombrie 2021)

Și Cîțu, cu coada-ntre picioare și purtând încă melancolic, între fese, amintirea sărutărilor fierbinți ale lui Rareș, a ieșit la declarații, umplându-se, din cap până-n picioare, de ridicol: 

„Este o prop’nere pe car’ eu am făcut-o în BPN (toți credem asta… n.n.) este o prop’nere tocmai pentru a debloca această s’tuație politică pe care o vedem (!!!, n.n.) este mai important și am i’trat în pol’tică pentru rom’ni, vrem s’ facem pol’tică pentru rom’ni și mai important în ’cest moment să avem guvern cu puteri depline… Eu am făcut propunerea col’gilor mei din Part’dul Naț’nal Liberal , propunere care a fost acceptată de Biro’l Perm’nent Naț’nal în unanimitate.” (declarație de presă, 21 octombrie 2021)

Căci, ce mai este astăzi Cîțu? Sau ce mai înseamnă el astăzi? 

Eu, pe persoană fizică,  aș zice că asta înseamnă: 

TRANSVERSALIILE MARI SAU CELE PATRU ESTETICI 

(Poezie pe care a scris-o magistrul Mihai Ursachi pe când se credea pelican)

„Un om din Tecuci avea un motor

dar nu i-a folosit la nimic.”

…………………………………………………………………………….

Și sunt sigură, cetățeni, că Vasilică Cîțu are un motor „tunat” care nu-i va folosi la nimic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *