man Model National Știri

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ privind vaccinarea Covid obligatorie pentru toți. VIDEO

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.

Vaccinarea Covid obligatorie pentru toți a fost respinsă joi de Senatul republicii Franceze. Propunerea de lege introdusă de grupul socialiștilor a fost respinsă de camera superioară a Parlamentului francez cu 262 de voturi contra și 64 de voturi pentru, relevă France Soir

Examinat în primă lectură, textul legislativ – care fusese deja respins în comisia de specialitate – intenționa să adauge obligația vaccinării Covid (care se bazează pe un ser experimental cu o tehnologie nouă) la cele deja existente cu seruri clasice (anti-difterie, anti-tetanos, ș.cl.).

Patrick Kanner, președintele grupului socialiștilor, a prezentat obligativitatea vaccinării Covid universale ca pe o măsură de „claritate” și „transparență” care să vizeze atingerea „imunității colective” – amintim că aceasta a ajuns să fie considerată o iluzie de către oamenii de știință și autoritățile sanitare, însăși OMS exprimându-și scepticismul asupra atingerii ei. Mai mult, cazuri de țări puternic vaccinate – Israel, Irlanda, Marea Britanie – care sunt mai lovite de coronavirus decât cele slab vaccinate au devenit ilustrative pentru mitul „depășirii pandemiei prin vaccinare în masă”. 

De partea cealaltă, raportorul Bernard Jomier a evidențiat limitele pașaportului „sanitar”, al cărei posibilă prelungire a fost decisă mai devreme în timpul zilei la întrunirea Consiliului de Miniștri. Ne reamintim că acesta a fost implementat în august la inițiativa lui Emmanuel Macron pentru a condiționa de vaccinare accesul la majoritatea locurilor și serviciilor publice, inclusiv a celor de transport în comun pe distanțe lungi. Prin introducerea pașapoartelor „sanitare” au fost, oricum, obligate la vaccinarea Covid mai multe categorii profesionale, printre care lucrătorii medicali, profesorii, îngrijitorii din centrele sociale și alți angajați de stat care lucrează cu publicul.

La ședința din Senat, membrii guvernului nu au cântat în strună grupului socialist, care s-a trezit singur contra mulțimii. Ministrul (sănătății) și majoritatea vorbitorilor s-au pronunțat mai degrabă în favoarea incitării decât a obligării la vaccinarea Covid, aducând argumente de ordin practic, juridic sau etic.

Este notabilă intervenția senatoarei Laurence Muller-Bronn, reprezentanta departamentului Bas-Rhin (din partea formațiunii LR – Les Républicains), care și-a explicat votul ÎMPOTRIVA acestei propuneri legislative la tribuna senatului:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *