man Model National Știri

Medicamentul minune care reduce rata de spitalizare și de deces cu 50% în rândul persoanelor infectate cu Covid-19, așteaptă aprobarea de la FDA

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.

Laboratorul american Merck  a solicitat autorizația de utilizare de urgență în SUA pentru medicamentul său Molnupiravir pentru tratarea pacienților cu COVID-19, cu forme ușoare spre moderate, potrivit Reuters.

Tratamentul cu molnupiravir a redus rata de spitalizare și de deces cu 50% într-un studiu efectuat pe pacienți cu afecțiuni ușoare până la medii care aveau cel puțin un factor de risc pentru această boală, potrivit datelor publicate la începutul acestei luni.

Datele intermediare de eficacitate ale medicamentului, dezvoltat împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, au afectat puternic acțiunile producătorilor de vaccin COVID-19 și au declanșat o luptă între națiuni, inclusiv Malaezia, Coreea de Sud și Singapore, pentru a semna un acord de furnizare cu Merck.

Compania a fost de acord să licențieze medicamentul mai multor producători de medicamente generice cu sediul în India, care se așteaptă să furnizeze tratamentul în peste 100 de țări cu venituri mici și medii.

„Consecințele cumplite ale acestei pandemii ne determină să acționăm cu o urgență fără precedent, și asta au făcut echipele noastre prin depunerea acestei solicitări (de autorizare) a Molnupiravir de către FDA”, a declarat Robert Davis, directorul executiv al Merck, într-un comunicat, conform Știripesurse.

Acest tip de tratament cu pastile, ușor de administrat, este extrem de așteptat și considerat o modalitate eficientă de combatere a pandemiei, scrie agerpres.ro.

Consultați AICI comunicatul oficial al Merck

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.