man Model National Știri

Părintele Ilarion Felea, martir al terorii bolșevice, și protosinghelului Calistrat Bobu, propuși spre canonizare de Mitropolia Banatului

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.

Ierarhii Mitropoliei Banatului s-au întrunit sâmbătă pentru a dezbate, printre altele, și argumentele locale pentru canonizarea protosinghelului Calistrat Bobu și a preotului profesor Ilarion V. Felea, arată Ziarul Lumina

Ierarhii Mitropoliei Banatului s-au reunit, sâmbătă, 25 septembrie, în ședință de lucru, la Reședința mitropolitană din Timișoara. La întâlnire, prezidată de ÎPS Ioan, Arhiepiscopul Timișoa­rei și Mitropolitul Banatului, au participat ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, PS Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și PS Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe subiecte ce privesc viața bisericească din Banat.

Totodată, au fost analizate argumentele locale pentru canonizarea protosinghelului Calistrat Bobu și a preotului profesor Ilarion Felea, ca urmare a actului Cancelariei Sfântului Sinod nr. 78 din 7 iulie 2021. 

Un alt punct de pe ordinea de zi a fost analizarea temelor propuse de preoții profesori din Mitropolia Banatului, pentru întocmirea lucrărilor de gradul I în preoție. 

Sinodul mitropolitan se reunește de mai multe ori pe parcursul unui an, pentru a discuta problemele referitoare la intensificarea misiunii pastorale în comunitate, precum și aspecte de ordin administrativ. Mitropolia Banatului are în componență trei eparhii: Arhiepiscopia Timișoa­rei, Arhiepiscopia Aradului și Episcopia Caransebeșului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.