man Model National Opinii

America este TRĂDATĂ: „Avem un obiectiv COMUN cu talibanii.” Administrația Biden le-a dat jihadiștilor LISTA cu cetățenii americani din Afganistan

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Asistăm la o trădare în direct și pe față a Americii de către președintele său și complicii care îl înconjoară și îl manipulează.

Un editorial cumplit al lui Tucker Carlson la Fox News pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

Să spunem că ai avea o mare dușmănie față de Statele Unite, să spunem că ai detesta această țară și că ai vrea să o vezi definitiv dată jos de pe poziția ei de cea mai mare putere a lumii, ai vrea să vezi America umilită și înjosită în cel mai înalt grad.

Ai putea folosi Afganistanul ca să faci asta. Și, dacă ai dori, iată cum ai proceda:

În primul rând, ai amâna retragerea din Afganistan cu 19 ani, cu mult după ce nu mai este nici o justificare de securitate națională pentru a te mai afla acolo.

Ai transforma războiul într-un program de asistență socială și ai transforma armata într-un ONG. Astfel, ai umili pe toată lumea implicată.

Ai cheltui trilioane de dolari pentru asta, însă te-ai asigura că nu te alegi cu absolut nimic în schimbul acestor bani. În afară de creșterea dramatică a corupției locale și de transformarea macilor de opiu în cultură națională.

În calitate de putere de ocupație, ai conduce Afganistanul atât de prost, cu o stupiditate atât de incredibilă și cu o aroganță atât de insuportabilă, încât până la urmă populația ar ajunge să tânjească după întoarcerea brutalilor extremiști religioși.

Apoi, când în sfârșit va veni vremea să pleci, ai ignora toate detaliile importante ale retragerii. Nu ți-ai planifica plecarea. Te-ai limita doar să speri la ce este mai bun: la urma urmei, ce ar putea merge rău într-o țară controlată de talibani?

Când mulțimile de oameni disperați ar apărea, așa cum se întâmplă întotdeauna, te-ai asigura că le vei acorda întâietate străinilor, aceia care cel mai probabil te urăsc, și ai prefera Sharia democrației. Ei ar primi primele locuri în avioane.

În ceea ce-i privește pe cetățenii tăi, pe oamenii pe care ai fost pus să îi protejezi, le-ai ura baftă și i-ai abandona. Nici măcar nu te-ai mai osteni să faci rost de toate numele lor, pentru că, sincer, cui îi pasă?

Apoi, după ce ai face toate astea, te-ai duce la televiziune în țara ta pentru a te lăuda ce treabă grozavă ai făcut. Te-ai numi erou. Ți-ai compara operațiunea de evacuare a Kabulului cu podul aerian de la Berlin.

Și astfel, după ce ai face toate astea, restul lumii ar ști că nu ești numai incompetent și slab, ci și paranoic. Că ești un nebun fără nici un respect de sine.

După ce ar afla toate astea, inamicii tăi ar trage concluzia că acum este momentul perfect să profite de iresponsabilitatea ta.

Iar astăzi, la Kabul, tocmai asta au făcut. Un atentat terorist cu bombă a ucis 90 de persoane și a rănit alte 150. Treisprezece dintre morți erau militari americani: 12 pușcași marini și un militar al US Navy.

Pentru armata americană, a fost cea mai sângeroasă zi în Afganistan din ultimii zece ani. A fost o tragedie și am văzut asta la televizor.

În momente ca acesta, americanii se uită instinctiv spre președintele lor, așteptând o imagine de ansamblu și autoritate. Ei își doresc să fie liniștiți de bărbatul responsabil cu acest lucru. 

Dar Joe Biden nu i-a liniștit. Nici măcar nu a apărut. Ore întregi, Biden a stat ascuns și a tăcut. 

În cele din urmă, Casa Albă a anunțat că Joe Biden va vorbi într-o conferință de presă, la ora 17.00, în după amiaza aceasta.

Însă nu a apărut nici atunci. Joe Biden a întârziat exact 25 de minute, ca și când ar fi avut alte lucruri mai bune de făcut.

Iar când a vorbit, a fost greu de crezut că el este omul care conduce țara aceasta. Joe Biden se prăbușește sub ochii noștri. A început prin a bolborosi ceva irelevant și bizar despre răposatul său fiu, Beau, despre care a spus că a fost procuror general în Kosovo, ca și cum acest post ar exista cu adevărat.

Apoi Biden a promis cu vocea sa slabă și poticnită, vorbind într-un ritm la jumătate față de cel al unei persoane normale, că, într-un fel sau altul, îi va urmări și pedepsi pe cei vinovați care ne-au ucis soldații astăzi.

Și, brusc, toate astea nu mai seamănă cu o retragere din Afganistan.

JOE BIDEN: Celor care au realizat acest atac, ca și tuturor care vor răul Americii, nu… asta… Nu vom uita. Nu vom uita. Vă vom vâna și vă vom face să plătiți.

Nu, nu o vei face, din nefericire. Tragedia de astăzi nu a fost o surpriză totală. Cu câteva ore înaintea atacului, au existat informații care sugerau că acest lucru se va petrece.

Ambasada SUA, care lucrează acum în incinta aeroportului, a trimis următoarea alertă:

„Din cauza amenințărilor de securitate în afara porților aeroportului din Kabul, îi sfătuim pe cetățenii americani să evite să călătorească la aeroport și să  evite porțile aeroportului.

„Între timp, cetățenii americani care se află la Poarta Abbey, la Poarta Est și la Poarta Nord ar trebui să plece imediat de acolo.”

S-a dovedit că a fost o informație corectă. Ce a făcut Pentagonul cu ea? Păi, nu mare lucru. Se pare că erau prea ocupați să posteze pe Twitter mesaje despre egalitate.

În dimineața aceasta, sergentul major de armată, un anume Michael Grinston, a scris următoarele:

„Ziua Egalității Femeii ne amintește că suntem mai inteligenți și mai periculoși când acționăm împreuă ca o echipă inclusivă și coezivă.”

OK, așadar un număr important, dar încă necunoscut, de cetățeni americani sunt prizonieri în Afganistan în această seară, cu toții în pericol de moarte.

Și aici îl avem pe un subofițer superior al armatei americane care sărbătorește Ziua Egalității Femeilor, indiferent ce ar însemna asta – suiți în avioanele de vânătoare femei însărcinate!

Este atât de umilitor. Oamenii serioși râd de noi, și probabil că ăsta a fost și scopul. 

Pe de altă parte, Joe Biden nu are cu adevărat nevoie de armata americană pentru a proteja aeroportul din Kabul, pentru că asta face acum armata talibană. Generalul Kenneth McKenzie a explicat acest lucru într-o conferință de presă.

KENNETH MCKENZIE: Talibanii nu au reușit să acționeze cu suficientă încredere. Unii dintre ei sunt scrupulos de buni. Alții nu.

Deci, unii dintre talibani sunt scrupulos de buni. Aceasta a fost o declarație oficială a administrației Biden. Țineți minte ce a spus generalul. Ce a declarat după ce talibanii au permis unui sinucigaș cu bombă să treacă printr-un punct de control de la aeroport și să ucidă 13 militari americani.

Cu toate acestea, vom continua să avem încredere în ei.

Administrația Biden are astăzi suficientî încredere în talibani încât să împartă cu ei informații clasificate. Iată-l din nou pe generalul McKenzie:

KENNETH MCKENZIE: Celălalt lucru pe care îl facem este să împărtășim versiuni ale acestor informații cu talibanii, astfel încât să poată face unele cercetări în afară (exteriorul aeroportului) pentru noi. Și credem că ei au împiedicat unele atacuri. Și de asemenea îi folosim pe talibani ca un instrument pentru a ne proteja pe noi… Împărtășim un obiectiv comun, și câtă vreme avem acest obiectiv comun, ei ne-au fost utili. Au preluat o parte din securitatea noastră, o parte din problemele noastre de securitate.

Așadar, împărtășim cu talibanii un obiectiv comun: ne-o spune șeful armatei americane. Deci, talibanii au misiunea de a ne proteja cetățenii. Hei, Americo, iată noile tale gărzi de corp. Vestea proastă este că sunt talibani.

Este greu de crezut că toate astea se petrec aievea, sau că acest citat este real, însă chiar așa este. Așadar, ce fel de informații le transmite administrația Biden talibanilor? 

Ei bine, conform Politico, „responsabilii americani le-au înmânat talibanilor o listă cu nume de cetățeni americani, de deținători de carte verde și de aliați afgani pentru a le permite intrarea în perimetrul exterior al aeroportului capitalei”.

Stai așa! Cum? Le-am dat talibanilor numele unor cetățeni americani din Afganistan? Nu mai avem agenți speciali? De ce facem asta? De ce le-ai da o listă talibanilor? Nu poate fi adevărat. Ei bine, este. Ăsta e adevărul.

Administrația Biden le-a dat talibanilor o listă cu americanii care se mai află încă în Afganistan. Joe Biden a confirmat practic acest lucru astăzi, se pare că astfel se ușurează munca talibanilor.

Întrebarea este: ce muncă? Este una dintre numeroasele întrebări ale acestei seri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *