man Model National Știri

Vaccinarea elevilor de peste 12 ani, propusă părinților printr-un formular care se va distribui în școli începând din septembrie. Ideea aparține Ministerului Educației, în colaborare cu Ministerul Sănătății și DSP

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), a anunțat că la începutul anului școlar 2021-2022, părinții vor primi un formular în care vor completa dacă își dau sau nu acordul pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani, informează Observator News

Se reactivează „activistul politic” al instituției

„Va fi un coordonator pe fiecare școală care, prin intermediul diriginților, va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare – fizic, online sau combinat. (…)

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. E o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Masca rămâne obligatorie pentru copii

Ministrul a ținut să precizeze și că purtarea măștii de protecție în școală, în spațiile interioare, va fi obligatorie cu excepția învățământului special, în cazul căruia va exista o recomandare privind purtarea măștii, dar nu obligativitate și cu excepția orelor de educație fizică derulate în interior, cu condiția ca în localitate rata de infectare să fie sub 2 la mie. În localitățile cu indici de infectare de peste 2 la mie orele de sport vor putea fi organizate doar în spații exterioare.

Cîmpeanu nu este la primul derapaj de acest fel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.