man Model National Opinii

Valentin Boeru: Ipocriții lui Barna

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Mai mult decât să scandalizeze o țară întreagă USR PLUS nu reușește să facă. Politica practicată de neomarxiștii lui Dan Barna nu are legătură cu morala creștină și fibra națională a românilor. Este mai degrabă o adunătură de jumătăți de idei scăpate de sub control. Cu un tupeu gros, pe care nici liberalii de rit nou nu îl au, pluseriștii pozează în iubitorii și salvatorii națiunii. În realitate, bătălia lor nu este pentru binele cetățenilor, ci pentru a pune mâna pe România. Inspirat de Macron sau de putregaiurile unei Europe eșuate, Barna visează la resetarea țării, după un model pe care am mari rezerve că l-ar putea explica.

S-a înconjurat de o armată de netrebnici și oportuniști, de ipocriți care nu sunt cu nimic mai sus decât el. Când nu mint, lucru foarte rar, delirul lor verbal te face să te gândești dacă sunt sănătoși la cap. Iar strategia politică, dacă se poate numi strategie, este de a acționa invers decât țara ar avea nevoie.

Marea frământare filosofică

După ce au hulit Biserica, s-a trezit că au nevoie de ea. Cât tupeu trebuie să ai pentru a cere sprijinul BOR, în condițiile în care, până la apariția virusului Covid 19, grija lor era ștergerea acesteia din conștiința națională. Barna ar vrea să aibă un dialog profund cu Patriarhul Daniel, căruia să-i ceară ajutorul în campania de vaccinare. Nu este inițiativa lui, anumite surse susținând că este o sarcină încredințată de premierul Florin Cîțu. Acesta, la rândul lui, a avut mai multe tentative de a se apropia de Biserică, tot pentru a perfecta o înțelegere prin care preoțimea să predice pentru necesitatea vaccinării. De fiecare dată a dat greș, BOR rămânând pe aceeași poziție fermă în privința respectării regulilor ei. Va avea Barna mai mult succes? Este greu de crezut, mai ales că atacurile subordonaților nu pot fi uitate. „Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți.”  Este doar o parte din mesajul de Crăciun al deputatului USR Iulian Bulai, adresat românilor, referitor la Nașterea Domnului. În fapt, un atac mizerabil la adresa Bisericii, mascat într-o frământare filosofică. Mai grețos de atât nu se poate.

Atacul la familie

Barna se preface că a uitat de momentul acesta. La fel cum se preface și că a uitat de campaniile useriștilor împotriva familiei tradiționale. În timp ce pentru Biserică, și nu numai, aceasta este o valoare creștină, pentru neomarxiști este un subiect pe care îl trec la rubrica „și altele”. Pentru ei contează doar libertatea sexuală, cu toate deviațiile cuprinse în programele unor comunități care sfidează societatea trăitoare după alte reguli. Vehemența cu care se opun unui mod de viață normal, fără ingerințe în educația sexuală a minorilor, denotă nu numai atacul perfid la adresa Bisericii, ci și a unei societăți căreia trebuie să-i spargă tiparele. Ei bine, cu un asemenea palmares la activ vrea Dan Barna o apropiere de Biserică?

Partidul își arată forța

Nu este singurul front pe care Barna luptă. La Sectorul 1, Clotilde Armand depășește orice închipuire. Sufocă orice interlocutor cu intențiile ei de bine, de curățenie, de civilizație, iar pe de altă parte lasă gunoaiele în stradă cu săptămânile. Scandalurile nu o impresionează, are planurile ei pe care și le urmează cu strictețe. La Transporturi, ministrul Drulă este și el campion la ipocrizie. Vorbește despre trenuri sofisticate și sigure, dar nu este în stare să rezolve blocajul unui tren pe calea ferată, din cauza copacilor căzuți pe șine. Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, ilustru necunoscut, nu a fost capabil să găsească soluții pentru a asigura apă și o gustare copiilor blocați în tren, dar vorbește despre dezvoltarea structurii feroviare. Și peste toți Dan Barna, care se lansa în scenarii halucinante cu transbordarea de autocare cu elicopterul, pe când, dacă apela la Jandarmerie, lucrurile se rezolvau mult mai simplu. Partidul ipocriților își arată forța.

PARTENERIAT NAȚIONAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *