Politics Technology

Apple elimină aplicația de întâlniri pentru Unjected nevaccinat pentru că a încercat să „înșele sistemul”, în timp ce creatorii săi strigă „CENSURĂ!”.

Apple a eliminat din magazin aplicația de întâlniri Unjected, comercializată ca „spațiu sigur” pentru americanii nevaccinați, spunând că „se referă în mod necorespunzător la pandemia Covid-19”. Dezvoltatorii aplicației spun că acest lucru echivalează cu cenzura.

Unjected se descrie pe sine însuși ca o „platformă pentru oameni cu aceeași idee care susțin autonomia medicală”. Aplicația de întâlniri a fost prezentată ca un „spațiu sigur” pentru americanii nevaccinați care caută până acum fără presiunea de a fi sau de a nu fi inoculați împotriva Covid-19. Cu toate acestea, criticii au considerat aplicația ca o platformă social-media în creștere pentru anti-vaxxers și un punct fierbinte de dezinformare Covid.

După ce aplicația a fost eliminată de la Apple sâmbătă, compania a transformat această mișcare în „cenzură”.

„Se pare că suntem considerați„ prea mult ”pentru a ne împărtăși autonomia medicală și libertatea de alegere”, a declarat compania într-o declarație de sâmbătă postată pe Instagram.

Tot pe rt.com „Tinder pentru antivaxere”? Aplicație de întâlniri neatinsă pentru a crea „spațiu sigur” pentru utilizatorii nevaccinați Covid

Aplicația rămâne în magazinul Google Play, dar recunosc că mutarea Apple ar putea însemna că un site web poate fi cea mai bună opțiune a Unjected pentru a merge mai departe, astfel încât să nu se bazeze pe magazinele de aplicații.

Alte aplicații de întâlniri precum Tinder și Bumble au introdus funcții pentru a încuraja vaccinările, făcând Unjected să iasă în evidență și mai mult după lansarea în luna mai.

Dar punctul de fierbere pentru platforme a fost atins după ce Unjected a adăugat o caracteristică socială care a permis postări mai generale. Acesta a fost semnalat de Google după ce moderatorii Unjected au fost acuzați că nu au făcut suficient pentru a dezinforma poliția asupra Covid-19 și a vaccinurilor disponibile.

Ca răspuns la îngrijorările Google, feedul social a fost eliminat, deși co-fondatorul Shelby Thompson vrea să îl reintroducă în curând și postările semnalate.

„A trebuit să mergem pe o frânghie de cenzură”, a spus ea, potrivit Bloomberg News, care a raportat pentru prima dată că Apple a eliminat-o pe Unjected sâmbătă după ce a fost contactată de un reporter despre aplicație.

Aplicația include, de asemenea, liste de companii care nu sunt de acord cu mandatele de vaccinare.

Apple a avut deja probleme cu Unjected, refuzând inițial aprobarea aplicației în timpul procesului de revizuire inițială. Trebuiau făcute modificări pentru ca aceasta să obțină aprobarea pentru a respecta politica strictă a companiei privind „dezinformarea” Covid-19, dar un purtător de cuvânt al Apple a spus că actualizările aplicației, precum și declarațiile făcute miilor sale de utilizatori, au făcut a adus-o înapoi din conformitate.

De asemenea, pe rt.com, Donald Trump Jr. sugerează în glumă mandatul #VaxtoVote, aplaudându-i înapoi pe liberalii care IUBESC ideea

„Dezvoltatorul a făcut declarații externe utilizatorilor săi, precum și actualizări ale aplicației care o scot din nou din conformitate”, a spus purtătorul de cuvânt.

Apple a susținut că, deoarece unele fraze și cuvinte au fost inițial marcate de companie în caracteristica socială a aplicației, utilizatorii Unjected au început să folosească cuvinte și fraze diferite pentru a promova în esență aceleași teorii ale conspirației despre vaccinurile Covid-19.

Noua decizie clarifică, a spus compania, că „dacă încercați să înșelați sistemul nostru, aplicațiile dvs. vor fi eliminate din magazin”.

Thompson susține, totuși, că Apple doar caută o scuză pentru a-l cenzura pe Unjected și chiar spune că eliminarea „încalcă drepturile noastre constituționale”.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.