Bitcoin Crypto Cryptocurrencies Education How to Crypto Markets Trading101

Comercianții profesioniști caută acest model clasic pentru a observa inversările prețurilor Bitcoin

Fiecare comerciant își propune să cumpere scăzut și să vândă mare, dar doar câțiva sunt capabili să adune curajul de a merge împotriva turmei și de a cumpăra atunci când tendința descendentă inversează direcția.

Când prețurile scad, sentimentul este negativ, iar frica se află la niveluri extreme, dar în momente ca acestea poate apărea modelul invers al capului și umerilor (IHS).

Modelul (IHS) este similar în construcție cu modelul normal H&S top, dar formația este inversată. La finalizare, modelul (IHS) semnalează sfârșitul tendinței descendente și începutul unei noi tendințe ascendente.

Capul și umerii inversi de bază

Modelul (IHS) este o configurație de inversare care se formează după o tendință descendentă. Are un cap, un umăr stâng și un umăr drept care sunt cu susul în jos și plasate sub un decolteu. Un breakout și închidere deasupra decolteului completează configurarea, indicând faptul că tendința descendentă sa inversat.

Model de cap și umeri. Sursa: TradingView

După cum se arată mai sus, activul este într-o tendință descendentă, dar după un declin semnificativ, cumpărătorii de valoare consideră că prețul a atins niveluri atractive și va începe pescuitul de fund. Atunci când cererea depășește oferta, activul formează primul jgheab de pe umărul stâng, iar prețul începe o raliere de scutire.

Într-o tendință descendentă, comercianții vând în raliuri. Urșii se vând agresiv după retragere, iar prețul scade sub primul jgheab, făcând un minim mai scăzut. Cu toate acestea, urșii nu sunt în măsură să valorifice această slăbiciune și să reia tendința descendentă. Taurii cumpără această scufundare și încep un raliu de relief, formând capul tiparului. Pe măsură ce prețul se apropie de vârful anterior, unde raliul se oprise, urșii intervin din nou.

Aceasta începe declinul, culminând cu formarea celui de-al treilea jgheab, care este arestat aproape în conformitate cu primul jgheab, deoarece cumpărătorii anticipează o schimbare și cumpără agresiv. Aceasta formează umărul drept al setării. Prețul se ridică și de data aceasta, taurii reușesc să împingă prețul deasupra decolteului, completând tiparul.

Ulterior, decolteul devine noul etaj, pe măsură ce comercianții cumpără o baie pentru acest suport. Acest lucru semnalează începutul unei noi tendințe ascendente.

Identificarea unei noi tendințe ascendente cu modelul (IHS)

Grafic zilnic BTC / USDT. Sursa: TradingView

Bitcoin ( BTC ) se afla într-o tendință descendentă de când a format un top local la 13.970 USD pe 26 iunie 2019. Cumpărătorii au intervenit și au arestat declinul zonei de sprijin de la 7.000 la 6.500 USD, formând umărul stâng al modelului (IHS). Acest lucru a început o raliu de relief care a împins prețul la 10.450 dolari. La acest nivel, taurii pe termen scurt au înregistrat profituri și urși au inițiat poziții scurte, urmărind să reia tendința descendentă.

Vânzarea agresivă a spart suportul la 6.500 de dolari, iar perechea Bitcoin / Tether (USDT ) a scăzut la 3.782,13 dolari pe 13 martie 2020. Taurii au văzut această toamnă drept o oportunitate de cumpărare și au început un raliu puternic de relief, care a ajuns la aproape 10.450 dolari. Acest al doilea jgheab a format capul aranjamentului.

Umărul drept era superficial, deoarece presiunea de vânzare a fost redusă, iar taurii nu au așteptat o corecție mai profundă pentru a cumpăra. În cele din urmă, taurii au împins prețul deasupra decolteului pe 27 iulie, completând modelul (IHS).

Urșii au încercat să prindă taurii și au tras prețul înapoi la decolteu. Deși prețul a scăzut chiar sub gât, comercianții nu au permis perechii să se mențină sub 10.000 de dolari. Acest lucru a sugerat o schimbare de sentiment. Elanul urcării a crescut pe măsură ce cumpărătorii au ridicat prețul peste 12.500 USD.

Cum se calculează ținta tiparului unei configurări IHS

Grafic zilnic BTC / USDT. Sursa: TradingView

Pentru a calcula obiectivul țintă minim al modelului (IHS), calculați adâncimea de la decolteu până la cel mai jos punct, formând capul. În exemplul de mai sus, decolteul este în jur de 10.450 USD, iar scăderea celui mai mic punct la 3.782,13 USD oferă o adâncime de 6.667,87 USD.

Această valoare este apoi adăugată la nivelul de breakout, care în exemplul de mai sus, este aproape de 10.550 USD. Acest lucru oferă un obiectiv țintă de 17.217,87 USD. Atunci când o tendință se schimbă de la jos la sus, aceasta poate fi scurtă sau poate depăși obiectivul țintă. Prin urmare, comercianții ar trebui să folosească ținta ca un ghid și să nu renunțe la pozițiile lor doar pentru că nivelul a fost atins.

Răbdarea o plătește pentru că uneori tiparul eșuează

Niciun model nu reușește la fiecare breakout și comercianții ar trebui să aștepte finalizarea configurării înainte de a iniția tranzacțiile. Uneori, structura tiparului se formează, dar spargerea nu se întâmplă. Comercianții care împiedică finalizarea modelului și inițiază tranzacții rămân prinși.

Diagrama zilnică LINK / USDT. Sursa: TradingView

De exemplu, LINK-ul lui Chainlink a depășit valoarea de 4,58 USD pe 29 iunie 2019 și a început o corecție. Cumpărătorii au încercat să oprească declinul din zona de la 2,20 USD la 2,00 USD. Acesta a format un model (IHS) cu un cap și doi umeri, după cum se poate vedea în graficul de mai sus.

Deși prețul a ajuns la decolteu pe 19 august 2019, cumpărătorii nu au putut să ridice prețul deasupra acestuia. Din această cauză, modelul nu s-a finalizat, iar semnalul de cumpărare nu s-a declanșat.

Perechea LINK / USDT s-a întors de la decolteu și s-a rupt sub capul configurației la 1,96 USD, invalidând modelul. Acest lucru a blocat comercianții care ar fi putut cumpăra în anticiparea unei inversări a tendinței.

Chei de luat masa

Modelul (IHS) ar putea fi un instrument util pentru comercianți să treacă pe o nouă tendință ascendentă pe măsură ce începe. Există câteva puncte importante de reținut în timpul utilizării acestei configurări.

Comercianții ar trebui să aștepte finalizarea modelului, ceea ce se întâmplă după ce prețul se întrerupe și se închide deasupra decolteului, înainte de a iniția orice poziții lungi. O rupere a decolteului, care are un volum peste media, este mai probabil să ducă la o nouă tendință ascendentă în comparație cu o rupere care se întâmplă la volume mici.

Când o tendință se inversează, ea continuă în general pentru o lungă perioadă de timp. Prin urmare, comercianții nu ar trebui să se grăbească să renunțe la poziții doar pentru că obiectivul tipar a fost atins. Alteori, modelul se completează, dar inversează rapid direcția, iar prețul scade. Comercianții ar trebui să urmărească îndeaproape ceilalți indicatori și acțiunea prețurilor înainte de a stabili o poziție.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph.com. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc, ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.