Bitcoin Crypto Cryptocurrencies European Union Germany Investments

Legea germană care permite fondurilor instituționale să dețină cripto intră în vigoare 2 august

Începând cu 2 august 2021, fondurile instituționale germane vor putea deține până la 20% din activele lor în criptomonede, stabilind, probabil, scena pentru o acceptare mai largă a Bitcoin ( BTC ) și a altor active criptografice de către fondurile de pensii ale națiunii.

După cum raportează Bloomberg, noua lege modifică regulile de investiții fixe care guvernează fondurile Spezial, cunoscute și sub numele de fonduri speciale, care sunt accesibile doar investitorilor instituționali, cum ar fi fondurile de pensii și asigurătorii. Spezialfonds gestionează în prezent active în valoare de aproximativ 2,1 trilioane de dolari sau 1,8 trilioane de euro.

Corelat: fondurile speculative văd declinul pieței criptografice ca o oportunitate de investiție

Tim Kreutzmann, care lucrează pentru asociația germană de fonduri de investiții BVI, a declarat pentru Bloomberg că majoritatea fondurilor vor rămâne probabil sub nivelul de 20% inițial, explicând:

„Pe de o parte, investitorii instituționali, precum asigurătorii, au cerințe stricte de reglementare pentru strategiile lor de investiții. Și, pe de altă parte, trebuie să dorească să investească și în cripto. ”

Noua regulă, adoptată la începutul lunii iulie, reprezintă o evoluție importantă a modului în care parlamentarii germani guvernează activele digitale. Autoritatea federală de supraveghere financiară din Germania, mai cunoscută sub numele de BaFin, continuă să solicite prudență în ceea ce privește investițiile în active digitale. În același timp, câinele de supraveghere financiară încurajează inovația blockchain din țară.

Germania s-a angajat pentru prima dată într-o strategie cuprinzătoare de blockchain în 2019 , promovând 44 de măsuri de adoptare care urmează să fie realizate până la sfârșitul anului 2021. Noua abordare a blockchain-ului și cripto-ului a introdus, de asemenea, măsuri care ar facilita accesul investitorilor la investiții digitale.

Națiunea a devenit, de asemenea, o piață de vârf pentru produsele tranzacționate la schimbul criptomonedelor sau ETP-uri. După cum a raportat Cointelegraph, emitentul produsului de investiții 21Shares a colaborat cu comitetul de brokeraj german pentru a oferi ETP-uri criptate la aproape 3 milioane de clienți.

În legătură: Binance va închide tranzacționarea instrumentelor derivate criptografice în Europa

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.