Bitcoin Crypto Cryptocurrencies DApp ETH Eth2 Ether Price London POS Smart Contracts TVL

3 motive pentru care prețul Ethereum ar putea să nu atingă 5.000 USD în curând

Prețul Ether ( ETH ) a fost într-o spirală descendentă încă de când cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a prezentat la Festivalul StartmeupHK 2021. Într-o sesiune de chat pe foc din 27 mai, Vitalik a declarat că mai multe conflicte interne ale echipei au cauzat dovada mizei. migrarea pentru a întârzia lansarea sa .

După cum a raportat Cointelegraph, „Phase One”, care introduce scalabilitatea prin sharding, a fost amânată până în 2022. În plus, natura descentralizată inerentă a DeFi ar putea să nu fie în întregime benefică, deoarece procesarea în stil sharding ar trebui să ruleze tranzacții printr-un lanț de releu.

Prețul eterului în USD la Coinbase. Sursa: TradingView

Este imposibil de identificat motivul care a stat la baza scăderii puternice a lui Ether de la maximul său din toate timpurile, dar creșterea taxelor pe gaz a afectat cu siguranță așteptările investitorilor. Nu numai că a evidențiat cât de limitată era rețeaua, dar a stimulat și comercianții să experimenteze rețele alternative precum Binance Smart Chain (BSC) și soluția strat-2 Polygon.

Taxele medii de gaz pentru Ethereum pe 7 zile în USD. Sursa: CoinMetrics

Graficul de mai sus arată că taxa medie pe gaz de 45 USD a avut loc o lună întreagă după ce actualizarea de la Berlin a intrat în vigoare pe 15 aprilie. Consensul comunității Ethereum a fost că Berlinul a fost mai puțin impactos pe termen scurt, dar a pregătit calea pentru așteptatul protocol EIP-1559 din Londra, pe 4 august.

Acest lucru ne duce la unul dintre cei 3 factori care ar putea avea un impact negativ asupra prețului Ether pe termen scurt.

London Fork întârziere

Hard fork-ul Ethereum London face parte din foaia de parcurs către versiunea finală Eth2 din 2022. Actualizarea mult așteptată este programată pentru 4 august, dar a fost amânată deja, deoarece programul anterior menționat la sfârșitul lunii iulie.

Minerii vor fi cei mai afectați de propunerea EIP-1159, care își propune să ardă o parte din taxele generate pe blockchain-ul Ethereum, reducându-și astfel veniturile. În plus, EIP-3554 introduce o ajustare incrementală a dificultăților care stimulează migrarea către noul blockchain Proof-of-Stake.

De asemenea, istoricul de livrare al dezvoltatorilor Ethereum nu inspiră încredere. Dacă ar trebui să aibă loc o actualizare parțială și modificările mai controversate ar fi întârziate, prețul Ether ar putea scădea, deoarece o parte din raliul actual se bazează pe hype-ul din jurul hardfork-ului.

Exod miner

De data aceasta, principala preocupare nu este tehnică, ci socială. Odată ce devine clar pentru minerii Ethereum că sursa lor de venituri va fi întreruptă treptat, este o chestiune de timp până când unele rețele concurente beneficiază.

Chiar dacă majoritatea blockchain-urilor de contracte inteligente au fost concepute pentru a demonstra modelul consensului mizei, unele proiecte mai puțin cunoscute și-ar putea schimba algoritmul pentru a sprijini mineritul Ethash.

Analiștii nu ar trebui să elimine posibilitatea ca Binance Chain sau Solana să implementeze un strat de securitate suplimentar folosind puterea de hash suplimentară cauzată de un exod de miner Ethereum. Deși acest scenariu este îndepărtat, aceste mișcări ar pune, fără îndoială, presiune pe prețul eterului.

DApp-uri cu mai multe lanțuri

Cu cât este nevoie de mai mult timp pentru ca Eth2 să fie complet implementat și pentru ca dApp-urile să-și actualizeze codul pentru a susține capabilitățile de procesare paralelă (shardin), cu atât sunt mai mari stimulentele pentru adăugarea suportului multi-lanț.

Curve și AAVE, cele două protocoale principale DeFi în funcție de valoarea totală blocată, au ambele suport adăugat pentru blockchain-uri, altele decât Ethereum. Între timp, Polygon deține contracte Curve în valoare de 550 de milioane de dolari și AAVE alte 1,8 miliarde de dolari, potrivit datelor DeFi Llama.

În cele din urmă, cel mai probabil „ucigaș Ethereum” ar fi rețeaua însăși, deoarece amânarea soluției de scalare ar împinge utilizatorii și dApp-urile către soluții alternative. În același timp, migrarea către PoS deschide spațiu pentru consolidarea blockchain-urilor concurente.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc. Ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.