Bitcoin Crypto Cryptocurrencies Features

Cine ia aurul la cripto și blockchain?

La fiecare patru ani (de obicei), lumea se reunește într-o sărbătoare a sportului și a competiției la Jocurile Olimpice. În spiritul Tokyo 2020, să ne uităm la țările care merită medalii de aur în diferite sfere ale spațiului criptocurrency și blockchain.

Varietatea sporturilor prezentate la Jocurile Olimpice s-a schimbat de-a lungul anilor, iar actualele Jocuri Olimpice de vară din Japonia prezintă un total de 33 de sporturi diferite. Au fost adăugate competiții emoționante, cum ar fi skateboard-ul și surfingul pentru Japonia, întrucât spectacolul global continuă să evolueze și să adopte diferite sporturi.

Criptomoneda și spațiul blockchain sunt similare în acest sens. Multe părți de lucru diferite creează o comunitate colorată, unită și împărțită în funcție de preferințele lor de criptocuritate și platforme blockchain.

Să aruncăm o privire asupra țărilor și instituțiilor care iau medalii de aur în codurile lor cripto și blockchain respective.

Aurul pentru adoptarea Bitcoin merge la … El Salvador

Sporturile au adesea fanii care înveselesc persoanele care nu se simt bine, iar El Salvador a devenit unul dintre acei jucători mai puțin cunoscuți care au intrat pe scena globală în 2021. Țara din America Centrală a câștigat titlurile în acest an, deoarece a devenit oficial prima din lume care a recunoscut Bitcoin ca mijloc legal de plată .

Fără a aprofunda în detaliu, congresul El Salvador a votat adoptarea Legii Bitcoin a președintelui Nayib Bukele, care recunoaște Bitcoin ( BTC ) ca mijloc legal de plată alături de dolarul Statelor Unite, cu un total de 84 de voturi în acord cu noua legislație.

Legea permite cetățenilor să plătească bunuri și servicii în Bitcoin, iar Bukele a mai declarat că guvernul salvadorean va garanta convertibilitatea BTC în USD în momentul oricărei tranzacții date. Guvernul intenționează să distribuie BTC în valoare de 30 USD pentru fiecare cetățean mai târziu în acest an.

Au existat critici ale schimbării legii atât la nivel local, cât și în străinătate, dar sentimentul general pare pozitiv pentru adoptarea Bitcoin și o schimbare a percepției față de criptomoneda preeminentă.

Cu toate acestea, există câteva obstacole finale care stau în fața țării. În primul rând, Fondul Monetar Internațional a emis propriul avertisment cu privire la potențialele dezavantaje ale țărilor care adoptă Bitcoin care au în prezent rate inflaționale instabile.

În al doilea rând, unii cetățeni din El Salvador și-au exprimat și scepticismul față de această mișcare. Un sondaj întreprins la începutul lunii iulie cu 1.233 de cetățeni a arătat că aproape jumătate dintre respondenți nu știau nimic despre Bitcoin . Dintre participanții la sondaj, 20% au fost de acord cu această mișcare, subliniind necesitatea unei campanii educaționale care să completeze mișcarea progresivă pentru a face din BTC un curs legal în țară.

Schimbările sunt adesea întâmpinate cu incertitudine și rezistență, dar în ceea ce privește progresia și adoptarea, El Salvador ia medalia de aur în această primă categorie.

Elveția câștigă argintul în această categorie, datorită legilor sale criptografice care au stimulat utilizarea criptomonedelor și a companiilor care lucrează în spațiu. SUA câștigă medalia de bronz datorită eforturilor primarului prietenos cu Bitcoin din Miami, Francis Suarez, care a condus diferite inițiative pentru a promova utilizarea BTC .

China conduce cursa CBDC, dar politicile anti-cripto duc la descalificare

China a fost o forță de putere la olimpiade în ultimele două decenii, programul său sportiv producând un pedigree fin de haltere olimpice, gimnaste, scafandri, trăgători și artiști marțiali. În lumea criptomonedelor, povestea este destul de diferită.

China a adoptat o poziție severă față de criptomonede și a continuat această politică în 2021, cu interdicția sa directă de minerit reechilibrând complet ecosistemul minier Bitcoin ca urmare.

Destul de interesant, națiunea este cu mult înaintea lumii atunci când vine vorba de cursa pentru dezvoltarea unei monede digitale a băncii centrale pe deplin sau CBDC. În ultimele 18 luni, China a pilotat și a lansat teste semnificative ale plății sale electronice în monedă digitală sau DCEP.

Cunoscut coloquial sub denumirea de yuan digital, cetățenii au început testarea facilității prin loterii care acordă un număr mic de participanți din diferite orașe cu yuani digitali, pe care le-ar putea folosi printr-o aplicație mobilă pentru a plăti bunuri și servicii la mii de furnizori participanți.

Nu se poate nega faptul că China a deschis calea dezvoltării, testării și implementării CBDC sale. În aceeași respirație, DCEP este un program controlat de guvern, iar specificul tehnologiei și sistemelor care alimentează yuanul digital sunt învăluite în mister.

Cu toate acestea, interdicția recentă a Chinei privind mineritul în diferite regiuni și toleranța zero la schimburile de criptomonede înseamnă că, în ciuda programului său CBDC bine dezvoltat, nu se încadrează în calculul unei medalii. Din fericire, o serie de alte țări au făcut, de asemenea, progrese semnificative în dezvoltarea propriilor CBDC.

În lumea sportului, fanii rămân deseori în spatele celor care nu sunt câștigați, iar acest lucru este cu siguranță cazul cu Bahamas și cu CBD Dollar Sand. Țara a făcut pași semnificativi în dezvoltarea și testarea propriului CBDC și a devenit prima țară care a intrat în vigoare în octombrie 2020.

Ecosistemul Sand Dollar continuă să meargă la mai multe bănci locale și instituții financiare, deschizând calea pentru adoptarea pe scară largă a CBDC și un mediu de plată complet digital. Bahamas este beneficiarul meritator al medaliei de aur din această categorie.

Suedia a început primul său test de testare pilot CBDC e-krona cu câteva bănci locale și participanți externi. Pe măsură ce își testează sistemul cu instituțiile financiare locale, Suedia câștigă medalia de argint la această categorie.

Cambodgia și Ucraina au fost creditate pentru propriile programe de dezvoltare CBDC printr-un raport recent al PricewaterhouseCoopers, care împărtășea medalia de bronz în această categorie.

America de Nord în cursa pentru aur în mineritul Bitcoin

China a fost, fără îndoială, medalia de aur deținută de mineritul Bitcoin, dar acest lucru se schimbă rapid în 2021. Estimările recente au reprezentat China pentru mai mult de 70% din rata globală de hash înainte ca diferite operațiuni miniere să fie obligate să închidă în iunie .

Firmele care au reușit să caute rapid pășuni mai verzi și-ar întâmpina echipamentele miniere. În timp ce diferite țări din Asia ar fi cea mai apropiată locație în care să se mute, America de Nord devine rapid noul centru de extracție a criptomonedelor.

Cercetările efectuate de Cambridge Centre for Alternative Finance arată că rata de hash a minerilor americani a crescut constant în ultimul an, iar ultima mișcare de reglementare din China a accelerat doar acest punct.

Harta mondială Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index nu a reflectat încă pe deplin datele din interdicțiile regionale miniere din China din iunie, pentru a înțelege mai bine modul în care s-a schimbat geo-distribuția ratei hash miniere Bitcoin. Cea mai recentă hartă arată distribuția din martie 2021.

Cu toate acestea, din august 2019 până în martie 2021, SUA a înregistrat o creștere a contribuției sale la rata globală de hash de la 4% la 16%, devenind a doua față de numai China în ceea ce privește rata de hash. Acest lucru se datorează în mare măsură efortului concertat al marilor operatori minieri din America de a-și crește constant rata de hash prin achiziționarea de echipamente noi în această perioadă.

Kazahstanul și-a deschis, de asemenea, porțile pentru a reloca minerii Bitcoin din China și a văzut cota sa din rata de hash Bitcoin urcând la aproximativ 8% din rata globală, potrivit raportului recent al Cambridge.

Ponderea Chinei din rata globală de hash a scăzut sub 50%, în timp ce cea a Statelor Unite a urcat. Această imagine, totuși, nu a luat încă în considerare relocarea majoră a operațiunilor miniere din China.

S-ar putea să fie prea devreme pentru a acorda SUA medalia de aur pentru mineritul Bitcoin, dar țara pare să fie pe drumul cel bun pentru a prelua în clasament dacă va continua în același ritm. Reducerea minieră a Chinei are ca rezultat o descalificare, astfel încât SUA devine noul medaliat cu aur în această categorie.

Kazahstanul intră în posesia argintului cu contribuția sa de 8% la rata globală de hash, în timp ce Iranul ia medalia de bronz cu cota sa de 4,6%. Canada și Malaezia doar ratează podiumul din categorie.

Cursa de reglementare coboară la un finisaj foto

Când vine vorba de o reglementare progresivă care determină adoptarea și utilizarea criptomonedelor, există o serie de țări care se luptă pentru o medalie de aur criptografică și se pot lăuda că au dezvoltat parametri de reglementare care ajută industria să prospere în locurile lor.

Malta s-a poziționat ca insulă blockchain de câțiva ani acum și a atras un număr dintre cele mai mari schimburi de criptomonede din lume și alți furnizori de servicii cripto. De reglementare al țării Pachetul este atractiv, deoarece titularii de cripto nu trebuie să câștigurile de capital cu plată, avere, sau taxa de moștenire în exploatațiile lor, dar de tranzacționare este supusă impozitului pe venit.

Singapore este o altă țară care a stabilit legi cuprinzătoare care au clarificat ce trebuie să facă firmele și furnizorii de servicii de criptomonede pentru a opera în țară. Singapore se află, de asemenea, printre câteva țări care au impozite zero pe câștigurile de capital pe veniturile din criptomonede.

Coreea de Sud este de mult o țară cu o bază de utilizatori de criptomonede avidă și vede adesea tranzacționarea Bitcoin la prețuri mult mai mari decât restul lumii. De atunci, țara a dezvoltat cadre de reglementare stricte, dar a condus, de asemenea, o serie de inițiative pentru a încuraja diverse servicii alimentate de tehnologia blockchain .

Elveția este un alt candidat puternic în această categorie, având în vedere atitudinea sa progresivă față de criptomonedă și spațiul blockchain. La începutul anului 2021, Cantonul Zug și-a lansat în cele din urmă facilitatea pentru ca rezidenții să plătească impozite în BTC și Ethereum ( ETH ).

Canada este prezentată într-o poziție importantă în această cursă, devenind prima țară care a aprobat un fond tranzacționat pe bursă (ETF). Lansarea primului ETF Bitcoin în februarie 2021 a fost un succes uriaș , ETF-ul Purpose Bitcoin al Bursei de Valori din Toronto a înregistrat aproape 100 de milioane de dolari în volum de tranzacții în prima zi.

Una peste alta, Canada a fost apreciată pentru mediul său de reglementare progresiv pentru utilizarea criptomonedelor . Criptomonedele sunt clasificate ca mărfuri, iar utilizarea lor pentru bunuri sau servicii este tratată ca tranzacții de barter.

Prin urmare, aceste cinci țări pun capăt cursei de reglementare a cripto-blocurilor într-un finisaj foto greu de chemat. Pe măsură ce lansăm reluarea cu mișcare lentă, putem confirma că Canada poate lua aurul din această categorie pentru gama sa largă de reglementări criptografice, de la ETF-uri până la legi fiscale clare și tarife miniere favorabile.

Malta ia argint, deoarece statutul său de „Insula Blockchain” a scăzut oarecum din cauza unei schimbări a conducerii guvernamentale care a susținut inițial această cauză. Singapore și Coreea de Sud împart bronzul în această categorie.

SUA ia aur pentru adoptarea instituțională

Statele Unite din zilele noastre optimizează o societate capitalistă, iar natura perturbatoare a criptomonedelor a determinat unii indivizi, companii și instituții care se gândesc la viitor să meargă rapid pentru a valorifica potențialul criptomonedelor și al tehnologiei blockchain.

Intrați în MicroStrategy, un lider global în serviciile de informații comerciale, care, în 2020, a inițiat o mișcare pentru a-și converti deținerile de trezorerie în Bitcoin . CEO-ul companiei, Michael Saylor, este un susținător acerb al Bitcoin și a achiziționat fără încetare BTC de la decizia firmei de a banca pe criptomoneda preeminentă în august anul trecut.

Miscarea MicroStrategy este mult creditată pentru că a influențat producătorul de vehicule electrice Tesla și fondatorul său Elon Musk să decidă să înceapă să investească în Bitcoin și, chiar la un moment dat, să accepte criptomoneda ca mijloc de plată pentru vehiculele sale.

Criptomonedele au fost susținute ca o forță perturbatoare în industria plăților, iar firma americană PayPal a căutat să obțină avantajul primului operator, anunțând că va lansa servicii de custodie și plată a criptomonedelor pe platforma sa utilizată pe scară largă.

Firmele americane de investiții au dus, de asemenea, calea în a permite unui public mai larg diferite modalități de a câștiga expunerea la criptomonede. Nimic mai mult decât Grayscale Investments, care are un număr de trusturi de criptomonede care sunt evaluate la peste 33 miliarde dolari până în prezent. Amiralul său Bitcoin Trust este evaluat în prezent doar la peste 24 de miliarde de dolari.

Acești factori sunt mai mult decât suficienți pentru a oferi Americii o altă medalie de aur la Jocurile Olimpice Crypto în cursa pentru adopția instituțională.

Canada ia argint în această categorie datorită reglementării sale criptografice și a legilor sale progresive de ETF care l-au văzut depășind pe vecinul său nord-american în această privință. Thailanda pleacă aici cu o medalie de bronz, întrucât cea mai veche instituție bancară a sa, Siam Commercial Bank, a angajat 110 milioane de dolari pentru a investi în sectorul financiar descentralizat prin brațul său de capital de risc SCB 10X.

DNF-uri

Un număr de țări se încadrează în categoria de descalificare pentru pozițiile lor diferite în ceea ce privește criptomoneda și tehnologia blockchain.

În februarie 2021, nigerienii au fost surprinși pe neașteptate, deoarece banca centrală a țării a interzis efectiv băncilor locale să deservească schimburile de criptomonede. Pentru o țară care încă ocupă locul 1 pentru căutarea Bitcoin de către Google, mișcarea a fost criticată atât la nivel local, cât și în străinătate. Comisia pentru valori mobiliare din Nigeria dezvoltase planuri de reglementare criptografice, care au fost suspendate ca urmare.

India este o altă țară care are un trecut în carouri atunci când vine vorba de atitudinea sa față de spațiul criptomonedelor. Guvernul țării amenință de multă vreme o interdicție totală a utilizării Bitcoin, dar acest lucru se schimbă încet, vorbind despre clasificarea activelor, oferind cadre de reglementare adecvate și supraveghere pentru industria în plină dezvoltare.

Sectorul bancar din India este încă în contradicție cu mișcarea criptomonedelor , unele dintre cele mai mari instituții ar fi avertizat clienții cu privire la achiziționarea și utilizarea criptomonedelor. Este clar că mesajele mixte ale guvernului și băncii centrale din India în ultimii ani au creat o serie de incertitudini care nu pot fi abordate decât printr-o educație adecvată despre sector.

Interzicerea recentă a Chinei privind minarea criptomonedelor în diferite regiuni ale țării vede, de asemenea, această caracteristică în această categorie de descalificare, deoarece mișcarea a provocat perturbări majore în ecosistemul minier, forțând operatorii să închidă magazinul și să caute pășuni mai verzi în străinătate.

Guvernul chinez a emis, de asemenea, directive către băncile locale de a nu întreține întreprinderile implicate în industria criptomonedelor, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare mai mare. Întreruperea integrării cu sectorul financiar tradițional înseamnă că cetățenii din țară sunt privați de capacitatea de a accesa și utiliza criptomonedele la potențialul lor maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.