Bitcoin Crypto Cryptocurrencies FinCEN Michele Korver

Noul consilier al monedei digitale al FinCEN spune că cripto-ul este „doar un alt mijloc de plată”

Michele Korver, primul consilier șef de monedă digitală din cadrul Rețelei de aplicare a infracțiunilor financiare (FinCEN), consideră că activele criptografice sunt doar un alt mod de a transfera valoare.

Vorbind la Law360 în 29 iulie, nou-numitul Korver a declarat că criptomoneda este „doar un alt mijloc de plată sau transfer de valoare dezvoltat în timp, la fel ca orice tehnologie financiară”.

Korver a oferit o evaluare interesantă a sectorului activelor digitale, descriindu-l ca o evoluție naturală. „Tehnologiile financiare evoluează în timp și inovarea plăților de bani și a transferului de valoare vor continua”, a spus ea. „Utilizarea criminală a ecosistemului financiar va exista întotdeauna și ea.” Ea a adăugat:

„Personal, am lucrat mult timp în acest spațiu și cred că aceste tehnologii emergente sunt interesante și interesante.”

Korver a fost numită la FinCEN la începutul lunii iulie, în urma unui stagiu în calitate de consilier în domeniul monedei digitale pentru Departamentul de Justiție al SUA, și un deceniu petrecut lucrând ca avocat asistent SUA în Colorado – unde a contribuit la reducerea medicamentului alimentat cu Bitcoin organizație de trafic, ItalianMafiaBrussels.

FinCEN este un birou al Departamentului Trezoreriei SUA care are sarcina de a colecta și analiza datele tranzacțiilor financiare pentru a combate infracțiunile financiare interne și internaționale, cum ar fi spălarea banilor și finanțarea terorismului.

În rolul său actual, Korver îi va consilia pe directorul interimar al FinCEN, Michael Mosier, și pe directorul adjunct AnnaLouTirol, în strategia de prevenire a practicilor financiare ilicite.

„Pentru mine în mod specific, voi asista FinCEN cu responsabilitățile sale de aplicare a Legii privind secretul bancar, în ceea ce privește [moneda virtuală convertibilă], monedele digitale și tehnologiile blockchain”, a spus ea.

„Aceasta include asigurarea conformității în rândul celor care furnizează servicii financiare care implică cripto sau care servesc ca purtători financiari ai acestor tipuri de produse și activități.”

Korver consideră că cripto-ul a devenit un punct de reînnoire pentru parlamentari datorită recentei valuri de atacuri de tip ransomware care vizează companii și infrastructuri din SUA de profil.

În legătură cu aceasta: senatorul Warren îl îndeamnă pe secretarul trezoreriei Yellen să combată amenințările cripto în creștere

Pe 28 iulie, președintele Biden a semnat un memorandum prin care se angajează consolidarea securității cibernetice pentru infrastructura critică în urma atacurilor recente.

Memo-ul a instruit Departamentul pentru Securitate Internă și Departamentul Trezoreriei să stabilească „obiective de performanță în materie de securitate cibernetică” pentru toate sectoarele de infrastructură critice. De asemenea, a instituit Inițiativa de securitate cibernetică a sistemelor de control industrial pentru a facilita colaborarea dintre guvernul federal și companiile care gestionează sisteme de control industrial pe probleme de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *