Politics Technology

Irlanda speră să inoculeze pe deplin toți adolescenții până la jumătatea lunii septembrie, întrucât guvernul promite fotografii Covid-19 pentru copiii de 12-15 ani

Guvernul irlandez a declarat că speră să inoculeze pe deplin toți adolescenții împotriva Covid-19 până la jumătatea lunii septembrie, întrucât țara își deschide programul de vaccinare pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16-17 ani și promite să pună la dispoziția tuturor celor peste 12 ani.

Vorbind marți, ministrul de externe Simon Coveney a declarat radiodifuzorului național RTE că speră că țara va vaccina toți copiii de 12-15 ani până la mijlocul lunii septembrie.

Coveney vorbea în timp ce țara și-a extins programul de vaccinare Covid la cei cu vârste între 16-17 ani. Peste 84% dintre adulții din Irlanda sunt acum parțial inoculați împotriva virusului, în timp ce 70% au primit ambele fotografii.

Autoritățile irlandeze de sănătate vor deschide centre de vaccinare walk-in în acest weekend, în efortul de a încuraja persoanele mai tinere, care au devenit recent eligibile pentru jab în cadrul implementării treptate a țării, să se prezinte.

Tot pe rt.com, „celula Mossad” arestată pentru planuri de provocare a violenței în timpul protestelor în curs de desfășurare în Iran, susține Teheran

Aceasta reprezinta o deschidere foarte semnificativa a programului nostru de vaccinare. Vrem să încurajăm rate de participare ridicate acum în rândul acestor cohorte de vârstă rămase " , a declarat reporterilor premierul Micheal Martin.

Irlanda nu este prima țară din UE care și-a extins programul de inoculare pentru a acoperi adolescenții. Franța, Grecia și Danemarca au scăzut cu toții vârsta minimă de vaccinare la 12 ani, în urma anunțului de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), potrivit căruia fotografiile Pfizer și Moderna sunt sigure pentru utilizare la minori.

Autoritățile irlandeze au înregistrat o creștere accentuată a infecțiilor în ultimele săptămâni, marcând un al patrulea val al virusului, deși au existat semne provizorii ale cazurilor de platou.

Conform datelor Reuters, Irlanda a înregistrat 175 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile, reprezentând 19% din infecțiile de vârf înregistrate în ianuarie.

Dacă îți place această poveste, împărtășește-o cu un prieten!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *