Bitcoin Crypto Cryptocurrencies DEX regulations securities synthetic assets tokens Uniswap

Uniswap elimină 100 de jetoane din interfață, inclusiv opțiuni și indici

Cel mai important schimb descentralizat din lume, Uniswap, a anunțat eliminarea unui număr de jetoane din interfața aplicației sale.

Uniswap Labs a făcut anunțul pe 23 iulie, subliniind că jetoanele au fost eliminate doar din interfața aplicației și că protocolul rămâne imuabil:

„Aceste modificări se referă la interfața de la app.uniswap.org – Protocolul rămâne complet autonom, imuabil și fără permisiuni”.

Compania Uniswap Labs este dezvoltatorul de software care a construit portalul de aplicații web front-end. Front-end-ul este separat de protocolul Uniswap în sine, care este un cod autonom care a fost lansat ca bun public.

În postarea de pe blog, Uniswap Labs a sugerat că presiunea de reglementare crescută ar fi putut influența decizia sa, afirmând: „monitorizăm peisajul de reglementare în evoluție”. De asemenea, compania a descris această mișcare ca „în concordanță cu acțiunile întreprinse de alte interfețe DeFi”.

Jetoanele care au fost scoase din interfața platformei includ instrumente care pot fi expuse riscului de a fi clasificate ca valori mobiliare de către un organism de reglementare, inclusiv acțiuni tokenizate, jetoane de opțiuni, jetoane bazate pe asigurări și active sintetice de pe platforme de derivate criptografice precum Synthetix.

Jetonul susținut de aur, Tether Gold (XAUT), se numără printre activele vizate, cu toate acestea, fondatorul Uniswap, Hayden Adams, a atribuit eliminarea XAUT codului buggy. Jetoanele cu temă Meme, inclusiv Grumpy Cat (GRUMPY), și-au găsit de asemenea drumul pe lista neagră a Uniswap.

Reacția din partea comunității criptografice a pus în discuție pretinsa descentralizare a Uniswap. Observatorii din industrie, precum „ChainLinkGod”, au întrebat de ce deținătorii UNI nu au ajuns să voteze radierile, trimitând pe Twitter:

„Nu prea informativ aici. Această decizie a fost luată prin vot de guvernare? Dacă nu, acest lucru deschide o întreagă cutie de viermi și creează un precedent teribil. ”

Uniswap este în prezent principalul schimb descentralizat în funcție de volumul tranzacțiilor, versiunile protocolului v2 și v3 facilitând o tranzacție combinată în valoare de 1,45 miliarde USD în ultimele 24 de ore.

Legat de acest lucru: îngrijorare, deoarece „Fondul educațional DeFi” susținut de Uniswap aruncă UNI în valoare de 10 milioane de dolari

Presiunea de reglementare asupra sectorului criptografic crește pe tot globul, Binance și BlockFi suferind recent furia autorităților din Marea Britanie și respectiv SUA.

După cum a raportat Cointelegraph pe 22 iulie, Texas State Securities Board și-a alăturat omologii din New Jersey și Alabama pentru a lua măsuri împotriva platformei de împrumut criptografic . Vermontul a devenit al patrulea stat care a emis un ordin împotriva BlockFi, pe 25 iulie.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.