Accidente Biserica Ortodoxă Cutremur Environment and Nature European Union National Natural ro-alert Societate Știri

Un bărbat din Botoşani a fost amendat pentru faptul că avea la stână 15 câini, dintre care doar unul legat

Doi bărbaţi care au fost depistaţi de jandarmi în timp ce erau cu câini ogari pe fondurile de vânătoare Dângeni şi Brăeşti au fost amendaţi, unul dintre ei fiind sancţionat inclusiv pentru faptul că avea la stână 15 câini, dintre care doar unul legat.

Conform datelor comunicate, luni, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Botoşani, cei doi botoşăneni au de achitat amenzi însumând 10.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, scrie Agerpres.ro.

Cei doi au fost depistaţi de jandarmi pe fondurile de vânătoare Dângeni şi Brăeşti cu câini ogari, faptă de natură contravenţională care poate fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 6.000 de lei. De asemenea, unul dintre bărbaţi a fost amendat şi pentru că avea la stână 15 câini, din care doar unul era legat, în condiţiile în care numărul admis de lege pentru însoţirea turmelor este de maxim trei câini în zona de câmpie, patru în zona de deal şi şase în zona de munte, dacă turma nu are mai mult de 300 de animale. Paza stânelor se poate asigura cu un număr nelimitat de câini doar dacă aceştia sunt ţinuţi în ţarcuri special amenajate în acest scop„, menţionează sursa citată.

În cadrul acestor misiuni, jandarmii au cooperat cu reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *