Accidente Biserica Ortodoxă Cutremur Environment and Nature European Union National Natural ro-alert Societate Știri

Schimburile comerciale dintre China și Rusia vor atinge un nou record

La sfârșitul anului 2021, schimburile comerciale dintre China și Rusia ar putea atinge indici record, a declarat ambasadorul Chinei în Rusia, Zhang Hanhui. Potrivit spuselor sale, relațiile dintre Beijing și Moscova au rezistat testului pandemiei, iar conducătorii celor două țări, Xi Jinping și Vladimir Putin, au ajuns la noi înțelegeri privind lupta comună împotriva pandemiei și stimularea cooperării în domeniul afacerilor.

”În condițiile pandemiei, colaborarea comercială și economică dintre China și Rusia păstrează tendința de dezvoltare stabilă și demonstrează o rezistență ridicată”, a arătat ambasadorul. El a menționat că, anul trecut, schimburile comerciale bilaterale s-au ridicat la 177 miliarde de dolari, iar din ianuarie până în mai anul curent, schimburile comerciale bilaterale au crescut cu peste 20% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

”Se așteaptă ca schimburile anuale de mărfuri să atingă, în 2021, un nou record”, a adăugat Hanhui, vorbind la forumul online cu tema ”Perspectivele de dezolvare a colaborării economice și comerciale dintre Rusia și China în noile condiții”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.