Politics Technology

„Banii decid totul”: steaua rusă de înot Efimova deplânge orele de început la Jocurile Olimpice „necinstite” de la Tokyo

Regina rusă a braței, Yulia Efimova, a intrat la începutul timpului pentru finalele de înot la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de asemenea, și-a dezvăluit frustrările cu privire la unele dintre restricțiile cu care se confruntă sportivii din Japonia.

Concurând la ceea ce probabil vor fi ultimele sale Jocuri Olimpice, Efimova a rezervat un loc în finala de 100 m bras, terminând pe locul trei în semifinala de luni.

I se va alătura cetățeana Evgeniya Chikunova, în vârstă de 16 ani, care a venit acasă pe locul patru în aceeași cursă.

Ambii vor licita pentru o medalie în finala de marți, care începe la ora 11.17, ora locală la Tokyo.

Începutul de dimineață este în concordanță cu toate evenimentele de înot spectacol din Japonia, într-o concesie către radiodifuzorii americani, care le pot arăta la intervale nocturne mai favorabile pentru publicul lor din State.

Totuși, Efimova s-a plâns de vremurile de început că nu este propice sportivilor care își înregistrează cele mai bune momente.

„Este foarte greu. Dar rezultatele spun același lucru pe toate distanțele [în bazin] ”, a declarat Efimova presei rusești .

„Cu atât mai mult când ieri seară am terminat târziu, iar astăzi trebuie să ne trezim dimineața devreme.

„De obicei, toate antrenamentele sunt dimineața și înainte de olimpiade planificați acest lucru.

"Cu toate acestea, dimineața rezultatele nu merg așa cum ar trebui. Dar toată lumea se confruntă cu aceleași condiții".

Radiodifuzorul NBC a obținut un raport de 7,75 miliarde de dolari în 2014 pentru drepturi exclusive de a arăta spectacolul sportiv în SUA până la Jocurile din 2032, ceea ce înseamnă că șefii TV au un cuvânt de spus considerabil în ceea ce privește programarea evenimentelor.

„Din păcate, în lumea noastră, banii sunt totul și aceștia nu acordă atenție intereselor sportivilor”, a adăugat Efimova.

„Am fi văzut rezultate mai bune dacă finalele ar avea loc seara. Recordurile mondiale ar fi depășite. Dar acest lucru este și interesant [cu finalele de dimineață], deoarece imprevizibilitatea crește. ”

Oficialii de la Comitetul Olimpic Internațional (COI) au răspuns plângerilor spunând presei ruse„nu este prima dată” când au auzit mormăieli, dar au spus că sportivii trebuie să respecte cererea radiodifuzorilor și, de asemenea, ar putea beneficia de aceasta.

De șase ori campioana mondială Efimova, în vârstă de 29 de ani, urmărește o a patra medalie olimpică după ce a pus bagajul de bronz la 200 m bras la Londra și două medalii de argint – la 100 m și 200 m – în piscina din Rio în 2016.

Cu toate acestea, favoritul rețelelor sociale a sugerat că Jocurile Covid de la Tokyo erau departe de spiritul olimpic vesel la care s-a văzut la edițiile anterioare ale evenimentului.

„Satul [olimpic] este ca un sat. Este mic și nu putem face nimic ”, a spus Efimova despre timpul ei între curse.

„Camerele sunt ca în restul olimpiadelor. Singurul lucru este că dimensiunile din Japonia sunt mai mici. Există o singură sală de mese.

"Ceea ce mă enervează cel mai mult este magazinul de cadouri la care nu poți merge. Și dacă intri, nu mai este nimic. Aș vrea să iau acasă niște suveniruri.

„Sunt supărat că este imposibil să mergi nicăieri, mulți sportivi sunt suspendați de competiție. Aceasta este deja o olimpiadă necinstită, când nu toată lumea poate concura. ”

Finalizarea pe semifinala a treia a Efimovei înseamnă că nu va fi printre favoritele pentru a ajunge pe podium la Tokyo, cu America Lilly King – o dublă medaliată cu aur la Rio – și cu sud-africanul Tatjana Schoenmaker amândoi apreciați.

Efimova are ceva istorie cu King, cuplul luptând în Rio în timp ce tranzacționa barbele de-a lungul drumului.

„Sunt un fan al lui Tanja Schoenmaker. Dacă nu mă câștig eu însumi, atunci să câștige Tanja ”, a spus Efimova despre finala de marți de la Tokyo Aquatics Center.

Ea a adăugat, însă, că terenul era foarte deschis.

„În general, finalul va fi imprevizibil. Mai ales pentru că cursa este dimineața. În plus, totul este întotdeauna diferit la Jocurile Olimpice.

„Oricine poate câștiga, de la primul loc până la opt.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *