Accidente Biserica Ortodoxă Cutremur Environment and Nature European Union National Natural ro-alert Societate Știri

China lansează un atac dur, chiar în timpul vizitei unui înalt oficial american la Beijing: încetați demonizarea

Relaţiile dintre Statele Unite şi China se află „într-un impas” şi Washingtonul trebuie să înceteze „demonizarea” Beijingului, a afirmat luni un lider chinez, în cursul primei vizite în China a unui înalt oficial din administraţia Biden, notează AFP.

„Fundamental, pentru că americanii văd China ca pe un duşman imaginar”, a denunţat viceministrul chinez de externe Xie Feng cu prilejul unei întrevederi cu numărul doi al diplomaţiei americane, Wendy Sherman, în vizită la Tianjin (nord), informează Agepres.

China îndeamnă Washingtonul „să îşi schimbe mentalitatea greşită şi politica periculoasă”, a subliniat Xie Feng, potrivit unui comunicat dat publicităţii de diplomaţia chineză.

Aceste remarci amintesc de războiul de cuvinte care a precedat în martie prima întâlnire faţă în faţă din epoca Biden între China şi Statele Unite la Anchorage (Alaska).

Întâlnirea a pus în scenă o confruntare nemiloasă între primele două puteri mondiale.

Numărul doi al Departamentului de Stat american, Wendy Sherman, a sosit în China duminică.

Este cea mai înalt responsabil al diplomaţiei americane care s-a deplasat în China după alegerea preşedintelui Joe Biden.

Până în prezent, doar emisarul său pentru climă, John Kerry, a vizitat China. Dar discuţiile s-au limitat la lupta împotriva încălzirii globale – unul dintre puţinele subiecte unde cele două ţări încearcă să găsească un teren de înţelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.