Asia Australia Bitcoin CBDC Crypto Cryptocurrencies Singapore

43% dintre singapurieni dețin criptografie, conform sondajului Independent Reserve

Adoptarea criptomonedelor este în creștere în Singapore , în special în rândul generațiilor mai tinere care doresc să valorifice potențialul generațional al bogăției Bitcoin ( BTC ) și a altor active digitale, potrivit unui nou sondaj realizat de rezervele independente din Asia-Pacific.

Patruzeci și trei la sută dintre respondenții chestionați au declarat că dețin criptomonedă, 46% planificând să cumpere active digitale în următoarele 12 luni, au arătat rezultatele IRCI. Două treimi, sau 66%, dintre respondenții din grupa de vârstă cuprinsă între 26 și 45 de ani au declarat că dețin criptomonede.

În mod surprinzător, 93% dintre chestionați au declarat că au auzit de Bitcoin. Aproape 40% dintre respondenți au descris BTC ca „activ de investiții” și 25% au numit-o „stoc de valoare” sau „aur digital”.

Dintre cei cu vârste cuprinse între 26 și 35 de ani, trei sferturi au spus că cred criptomonedele vor deveni larg acceptate de către persoane fizice și companii. Aceste atitudini reflectă îmbrățișarea pozitivă a Singapore a activelor digitale în mai multe segmente ale societății. După cum a raportat recent Cointelegraph, autoritățile financiare din Singapore au confirmat că lucrează cu omologii lor francezi pentru a explora aplicațiile transfrontaliere ale monedelor digitale ale băncii centrale sau CBDC-urilor.

În legătură cu acestea: țările care reprezintă peste 90% din PIB-ul global explorează CBDC

Autoritatea monetară din Singapore, banca centrală a statului orașului, a oferit chiar și cetățenilor premii în numerar pentru a-și prezenta ideile de monedă digitală.

Adrian Przelozny, CEO al Independent Reserve, a descris Singapore ca un „centru cheie în Asia datorită infrastructurii sale robuste și bine reglementate a piețelor financiare și deschiderii către noile tehnologii”.

Raks Sondhi, director general al Independent Reserve, a explicat în continuare avantajele Singapore într-un e-mail către Cointelegraph:

Multe schimburi de criptomonede și întreprinderi blockchain caută certitudini de reglementare. Legea privind serviciile de plată a Autorității monetare din Singapore oferă un cadru de reglementare stabil și de operare a licențelor. Cu aceasta, Singapore este gata să-și consolideze reputația de lider în spațiu, cu cereri de licențe de la principalele schimburi de active digitale din întreaga lume deja trimise.

Un purtător de cuvânt al schimbului a declarat pentru Cointelegraph că singaporeenii par să fie cu mult mai înaintea curbei de adopție în comparație cu alte națiuni. Caz de punct: bursa a lansat un studiu independent al Australiei în 2020, care a arătat o rată de deținere a criptomonedelor de 18,6%. În general, Singapore a obținut 63 în IRCI pe o scară de la 1 la 100, comparativ cu 47 pentru Australia în 2020.

În legătură cu aceasta , DBS Bank din Singapore lansează jetonul de securitate a obligațiunilor digitale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.