Bitcoin Bitcoin Price Crypto Cryptocurrencies Education How to Crypto Markets trading Trading101

Acest tipar clasic de tranzacționare a semnalat că prețul Bitcoin a atins un top

Comercianții tind să se concentreze prea mult pe sincronizarea intrării corecte într-o tranzacție, dar foarte puțini se concentrează pe dezvoltarea unei strategii pentru ieșirea din poziții. Dacă cineva vinde prea devreme, câștigurile considerabile sunt lăsate pe masă și dacă poziția este menținută prea mult timp, piețele recuperează rapid profiturile. Prin urmare, este necesar să identificați și să închideți o tranzacție de îndată ce tendința începe să se inverseze.

O configurație clasică care este considerată fiabilă în identificarea unei inversări a tendinței este modelul cap-și-umeri (H&S). Pe perioade mai lungi, modelul H&S nu se formează des, dar atunci când se întâmplă, comercianții ar trebui să ia notă și să acționeze în consecință.

Să ne uităm la câteva moduri de a identifica modelul H&S și când să acționăm în funcție de acesta.

Elementele de bază pentru cap și umeri

Modelul H&S se formează după o fază de taur și indică faptul că o inversare poate fi după colț. După cum indică și numele, formația constă dintr-un cap, un umăr stâng, un umăr drept și un decolteu distinct. Când modelul se finalizează, tendința inversează de obicei direcția.

Model de cap și umeri. Sursa: TradingView

Imaginea de mai sus arată structura unui model H&S. Înainte de formarea setării, activul se află într-o tendință ascendentă. În vârful în care se formează umărul stâng, comercianții înregistrează profituri și acest lucru are ca rezultat un declin. Aceasta formează primul jgheab, dar nu este încă un semnal suficient de puternic pentru a provoca o schimbare de tendință.

Nivelurile mai scăzute atrag din nou cumpărăturile, deoarece tendința este încă optimistă, iar cumpărătorii reușesc să ridice prețul peste umărul stâng, dar nu sunt capabili să susțină tendința ascendentă.

Rezervarea profiturilor de către tauri și scurtcircuitarea de către comercianții contra tendință scad prețul în jos, ceea ce găsește sprijin în apropierea jgheabului anterior. Alăturarea acestor două jgheaburi formează decolteul configurării.

Pe măsură ce prețul revine de la decolteu, taurii fac încă o încercare de a relua tendința ascendentă, dar pe măsură ce prețul atinge înălțimea apropiată de umărul stâng, rezervările de profituri se stabilesc și raliul dispare.

Acest vârf inferior formează umărul drept și este de obicei în linie cu umărul stâng. Mișcarea ascendentă se inversează și vânzarea prinde impuls. În cele din urmă, urșii reușesc să tragă prețul sub gât. Acest lucru completează modelul bearish și tendința se inversează de la bullish la bearish.

Vizionarea inversărilor de tendință cu modelul H&S

Grafic zilnic BTC / USDT. Sursa: TradingView

Bitcoin ( BTC ) a început o creștere puternică după ce a izbucnit la 20.000 USD în decembrie 2020. Perechea BTC / USDT a atins un vârf local la 61.844 USD pe 13 martie și prețul a fost corectat, formând un nivel minim pe 25 martie. umarul stang.

Taurii au considerat scăderea ca o oportunitate de cumpărare, deoarece tendința era încă în creștere. Cumpărarea agresivă a împins prețul peste 61.844 USD, iar perechea a atins un nou record istoric la 64.854 USD pe 14 aprilie. Acest nivel a atras vânzările, ceea ce a scăzut prețul pentru a forma al doilea minim pe 25 aprilie. Vârful mediu, mai mare decât alte vârfuri, au format capul.

O altă încercare a taurilor de a relua tendința ascendentă a eșuat pe 10 mai. Aceasta a format umărul drept, iar corecția care a urmat s-a rupt sub decolteul modelului. Defecțiunea și închiderea sub decolteu din 15 mai au finalizat această configurare bearish.

Uneori, după defalcare, prețul reevaluează nivelul de defalcare de la decolteu, dar când impulsul este puternic, este posibil să nu se întâmple din nou, un exemplu care este prezentat în graficul de mai sus.

Grafic zilnic BTC / USDT. Sursa: TradingView

Pentru a calcula ținta tiparului acestei configurații, determinați distanța de la decolteu până la vârful capului. În acest caz, valoarea este de 15.150 USD. Această distanță este apoi scăzută din punctul de defalcare de pe decolteu pentru a ajunge la obiectivul țintă minim.

În exemplul de mai sus, defalcarea a avut loc aproape de 48.000 USD. Acest lucru a proiectat un model țintă la 32.850 USD. Această cifră ar trebui folosită ca ghid, deoarece uneori declinul depășește ținta, iar în alte scenarii mișcarea descendentă se încheie fără a atinge obiectivul țintă.

Capul și umerii uneori eșuează

Uneori, comercianții saltează arma și iau poziții contra-tendință înainte ca prețul să scadă sub decolteul formației H&S în curs de dezvoltare. Alteori, pauza de sub decolteu nu vede vânzări suplimentare și prețul urcă din nou deasupra decolteului. Aceste cazuri pot duce la instalarea eșuată, prinzând urșii agresivi care sunt obligați să-și acopere pozițiile și acest lucru are ca rezultat o scurtă strângere.

Diagrama zilnică ADA / USDT. Sursa: TradingView

Cardano ( ADA ) a început o tendință ascendentă de la nivelul de 0,10 USD pe 20 noiembrie 2020. Tendința ascendentă a lovit rezistența în zona de 0,35 USD la 0,40 USD în ianuarie și a început să se dezvolte un model H&S. Prețul a scăzut până la decolteu pe 27 ianuarie, dar urșii nu au putut să se scufunde și să închidă perechea ADA / USDT sub suport.

Când prețul a revenit de pe decolteu pe 28 ianuarie, a fost un semnal că sentimentul a rămas optimist. A existat un sughiț minor la 30 și 31 ianuarie când urșii au încercat să oprească mișcarea în sus lângă umărul drept, dar cumpărarea susținută de la tauri a împins prețul deasupra capului pe 1 februarie. Această pauză deasupra capului modelului a fost invalidată. pregatirea.

Diagrama zilnică ADA / USDT. Sursa: TradingView

Atunci când o configurație descendentă eșuează, prinde câțiva vânzători agresivi pe picior greșit. Acest lucru are ca rezultat o presare scurtă și propulsează prețul mai mare. Același lucru s-a întâmplat în exemplul de mai sus și perechea a crescut în februarie.

Chei de luat masa

Modelul H&S este considerat un model de inversare fiabil, dar există câteva puncte importante de reținut.

Un decolteu înclinat în jos sau plat este considerat a fi un model mai fiabil în comparație cu un decolteu înclinat. Comercianții ar trebui să aștepte ca prețul să se descompună și să se închidă sub decolteu înainte de a iniția tranzacțiile. Prevenirea setării ar putea duce la pierderi, deoarece un model urcător eșuat ar putea duce la un raliu puternic.

Țintele tipar trebuie folosite doar ca ghid, deoarece uneori prețul poate depăși și continua mișcarea descendentă și alteori poate inversa direcția înainte de a atinge obiectivul țintă.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph.com. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc, ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.