Politics Technology

„Spurcat, dezgustător și egoist”: liderii australieni au aruncat protestatari anti-blocare, dezlănțuie „forța de atac” pentru a-i urmări

Poliția australiană a emis deja sute de amenzi ca urmare a mitingurilor antiblocare în masă și caută mai multe informații despre infractori, în timp ce liderii de stat condamnă protestatarii pentru că au pus în pericol viața altor persoane.

În doar 24 de ore după protestul în masă de sâmbătă, poliția din New South Wales a emis 510 notificări de încălcare a pedepsei, a declarat subcomisarul Gary Worboys, potrivit Sydney Morning Herald. El a promis că autoritățile vor continua să investigheze actele de comportament „violent, murdar, riscant” .

În acest moment este înființată o forță de grevă care continuă să solicite oamenilor să prezinte orice fișier video sau înregistrări telefonice pe care le au despre acest tip de comportament.

Ministrul poliției din NSW, David Elliott, a anunțat mai devreme că cel puțin 22 de detectivi veterani vor lucra ca parte a unei unități speciale pentru identificarea și depistarea persoanelor care au participat la mitinguri.

De asemenea, pe rt.com, australienii nemulțumiți se bat cu poliția la marșurile interzise „Freedom”, în timp ce închiderea Covid-19 s-a extins în Sydney (FOTO, VIDEO)

Premierul de stat Gladys Berejiklian a făcut ecou la aceste sentimente, spunând că este „absolut dezgustată” de adunările în masă și a îndemnat pe oricine a recunoscut pe oricare dintre activiști să contacteze poliția imediat.

Sunt atât de dezgustat, dezamăgit și de suflet, încât oamenii nu iau în considerare siguranța și bunăstarea concetățenilor lor.

NSW a raportat două decese și 141 de cazuri noi de Covid-19 duminică, care este puțin mai mică decât cu o zi înainte. Totuși, autoritățile au sugerat că, pe măsură ce protestul riscă să se transforme într-un eveniment de răspândire, blocarea de o lună de la Sydney ar putea fi extinsă și mai mult.

„Nu vrem un eșec, iar ieri ar fi putut fi un eșec – timpul ne va spune”, a spus Berejiklian. Regulile actuale de blocare a statului interzic locuitorilor să plece de acasă, cu excepția pentru a obține alimente și alte bunuri și servicii „esențiale” , pentru îngrijiri medicale, inclusiv vaccinări, și pentru exerciții în aer liber și muncă „esențială”.

De asemenea, pe rt.com Peste JUMATATE din populația australiană se află acum sub comenzi de ședere la domiciliu, deoarece Australia de Sud devine al treilea stat care intră în blocare

Între timp, statul Victoria a înregistrat doar 11 cazuri noi, însă premierul Daniel Andrews a criticat protestatarii pentru că a pus „mulți alți oameni în pericol real” și a spus că nu poate exclude faptul că închiderea proprie a statului va fi, de asemenea, prelungită.

Nu ne putem vaccina împotriva egoismului, iar acești oameni ar trebui să fie rușinați, absolut rușinați, este doar greșit.

De când a început pandemia, Australia a evitat în mod repetat răspândirea Covid-19 cu unele dintre cele mai draconice măsuri de blocare din lume, în căutarea unor cazuri noi până la zero chiar și în detrimentul libertăților civile. Pe parcursul pandemiei, țara a înregistrat puțin peste 32.700 de cazuri și 916 decese totale.

Sâmbătă, mii de oameni bolnavi de restricții și închidere perpetue au mărșăluit prin marile orașe australiene, scandând „Libertate!” și ciocnirea cu polițiștii care au fost desfășurați pentru a dispersa aceste „adunări ilegale”.

De asemenea, pe rt.com FIERCE SE AFARĂ între protestatari și polițiști la Paris, în timp ce zeci de mii se manifestă împotriva certificatelor Covid, a mandatelor vag în Franța (VIDEO)

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *