Bitcoin CBDC china Crypto Cryptocurrencies Digital Dollar Peoples Bank of China United States

Țările care reprezintă peste 90% din PIB-ul global explorează CBDC-urile

Căutarea de a înțelege oportunitățile și provocările unei monede digitale a băncii centrale, sau CBDC , este în curs de desfășurare în 81 de țări, cinci națiuni implementând pe deplin o versiune digitală a monedei lor, potrivit unui nou tracker de la Atlantic Council.

Regiunea Caraibelor găzduiește toate cele cinci CDC-uri care sunt utilizate în prezent, Bahamas , Saint Kitts și Nevis, Antigua și Barbuda, Sfânta Lucia și Grenada implementează toate sistemele lor digitale de numerar.

CBDC-urile se află în etapa lor pilot în alte 14 țări, inclusiv Coreea de Sud și Suedia, arată trackerul.

Înființat în 1961, Consiliul Atlantic se descrie ca o organizație nepartizana care încearcă să promoveze conducerea SUA în diverse probleme mondiale. Trackerul CBDC, care a fost prezentat pe 22 iulie, monitorizează în prezent 83 de țări și uniuni valutare.

Dintre țările cu cele mai mari patru bănci centrale – Rezerva Federală a Statelor Unite, Banca Centrală Europeană, Banca Japoniei și Banca Angliei – SUA este cel mai îndepărtat în ceea ce privește dezvoltarea CBDC.

În legătură cu aceasta: Banca de rezervă a Indiei analizează primii pași către un eventual CBDC

Rezerva Federală cercetează CBDC de câțiva ani, președintele Jerome Powell indicând în ianuarie că dezvoltarea dolarului digital este o „prioritate foarte mare” pentru combaterea criminalității financiare. Între timp, președintele New York Fed Bank, John Williams, crede că apariția criptomonedelor ridică întrebări provocatoare pentru băncile centrale.

Conectat: Cercetătorii Fed și Yale stabilesc 2 cadre de reglementare pentru stablecoinele

China a indicat recent că vizitatorilor străini li se va permite să folosească yuanul digital în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 – cu condiția să împărtășească informațiile despre pașaport cu banca centrală. Un grup de senatori americani care include susținătoarea Bitcoin ( BTC ) Cynthia Lummis a cerut olimpienilor americani să boicoteze yuanul digital . Potrivit South China Morning Post, Beijingul a răspuns spunându-le senatorilor americani să „nu mai facă probleme”.

Banca Populară Chineză susține că aproape 21 de milioane de oameni au deschis deja un portofel virtual în scopul utilizării yuanului digital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.