Bitcoin Bitcoin Price BTCUSD BTCUSDT Cathie Wood CPE Inflation Crypto Cryptocurrencies Cryptocurrency Elon Musk Federal Reserve Jack Dorsey Jerome Powell Market Analysis Market News Market Update Markets

Previziunea săptămânală a prețului Bitcoin: taurii BTC așteaptă să apară peste EMA

de 50 de zile

O serie de victorii de patru zile a adus prețurile Bitcoin (BTC ) mai aproape de testarea mediei sale exponențiale de 50 de zile (~ 35.115 dolari) ca rezistență.

Valul, care a avut un rol esențial în consolidarea prejudecății bullish a Bitcoin în 2020, ca suport, a răsturnat pentru a deveni o rezistență în timpul vânzării din mai 2021. Făcând acest lucru, a limitat criptomoneda de la extinderea mișcărilor sale de revenire de multe ori.

De exemplu, scăderea Bitcoin de la 56.900 dolari la 30.000 dolari la mijlocul lunii mai a determinat taurii să cumpere scufundarea. Drept urmare, criptomoneda a revenit peste 40.000 de dolari, dar și-a găsit elanul bullish epuizant chiar lângă EMA de 50 de zile. Scenariul s-a repetat de mai multe ori după încercarea de retragere a lunii mai, așa cum se arată în graficul de mai jos.

EMA de 50 de zile a Bitcoin ca rezistență. Sursa: TradingView.com

Rekt Capital, un cunoscut analist al criptomonedelor, a apelat la un fractal din 2020 pentru a determina rezultatele potențiale din acțiunea în curs de desfășurare a prețului Bitcoin.

Comerciantul a menționat că prețul Bitcoin a testat EMA de 50 de zile ca rezistență în octombrie anul trecut, când perechea BTC / USD se tranzacționa timid de 10.000 de dolari. Dar, după ce a rupt valul în creștere, BTC / USD a stabilit în cele din urmă un nivel record de aproape 65.000 de dolari.

Bitcoin fractale EMA de 50 de zile. Sursa: Rekt Capital, TradingView.com

„Acesta [a fost] momentul în care BTC a format un fractal aproape identic al acțiunii actuale a prețului Bitcoin”, a remarcat profilul, sugerând că fractalul ar putea repeta pe măsură ce Bitcoin testează același nivel de rezistență după nouă luni.

Săptămâna aceasta

Bitcoin s-a închis pentru a revendica EMA de 50 de zile după ce a pictat o săptămână roz.

Criptomoneda de referință a fost dezactivată pentru a încheia sesiunea de șapte zile cu peste 8%. Majoritatea câștigurilor sale au venit după conferința The B-Word, care prezintă un trio de biggies de pe Wall Street – CEO-ul Tesla, Elon Musk, CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, și fondatorul Ark Invest, Cathie Wood. Executivii s-au rânduit să vorbească favorabil despre tehnologia Bitcoin și și-au împărtășit gândurile despre viitor.

Musk, ale cărui comentarii despre criptomonede sunt notorii pentru mișcarea piețelor, a dezvăluit că compania sa privată de rachete SpaceX deține Bitcoin. El a adăugat, de asemenea, că Tesla își va relua opțiunea de plată Bitcoin odată ce minerii să treacă la mai multe surse de energie regenerabile pentru a-și opera blockchain-ul.

Dolarul, acțiunile și Fed

Bitcoin pare, de asemenea, să fi valorificat fluxurile de risc, conduse de un indice de dolari SUA și o creștere a Wall Street.

Bitcoin față de indicii de pe Wall Street și indicele dolarului american. Sursa: TradingView.com

Săptămâna viitoare pare ocupată cu date de profil înalt și versiuni de declarații de politică.

Marți, Consiliul Conferinței SUA va publica Indicele de încredere al consumatorilor pentru luna iulie. În plus, un raport preliminar al Consumer Sentiment Index de la Universitatea din Michigan arată o schimbare negativă a sentimentului consumatorilor. Raportul mărturisește, de asemenea, temerile unei creșteri puternice a inflației.

În ultima vreme, presiunile inflaționiste au stimulat atracția dolarului în rândul investitorilor. Acest lucru a afectat perspectivele provizorii ale Bitcoin, în ciuda narațiunii populare a portului sigur al criptomonedei.

Miercuri, Comitetul Federal pentru Piața Deschisă (FOMC) își va anunța decizia privind ratele dobânzii și va publica declarația sa de politică monetară.

Jerome Powell, președintele Rezervei Federale, a declarat într-o mărturie a Congresului la începutul acestei luni că este încă departe de reducerea programului de cumpărare a obligațiunilor lunare de 120 de miliarde de dolari pe lună. El a comentat că o decizie privind reducerea achizițiilor de active ale Fed ar urma să vină numai în urma unei îmbunătățiri substanțiale a pieței muncii.

Cu toate acestea, oficialii băncii centrale americane se așteaptă să discute dacă ar putea începe să se reducă până la sfârșitul acestui an. În detaliu, o schimbare hawkish în politica Fed în iunie a fost parțial responsabilă pentru împingerea prețurilor Bitcoin mai mici și dolarul mai mare. Prin urmare, taurii Bitcoin s-ar aștepta să rămână prudenți cu privire la rezultatul potențial al întâlnirii FOMC.

Corelat: Bitcoin bull prezintă 7 pași către mai mult stimul fiscal și prețuri mai ridicate ale BTC

Pe de altă parte, dacă Fed decide să adoarmă în discuția redusă, având în vedere incertitudinile economice în creștere conduse de varianta Delta cu răspândire rapidă a Covid-19, aceasta ar putea împiedica atracția dolarului și, la rândul său, ar oferi un anumit grad de creștere la Bitcoin.

Joi, Biroul de analiză economică al SUA va lansa estimarea de creștere a produsului intern brut pentru al doilea trimestru. Economiștii se așteaptă să se îmbunătățească la 7,9% de la 6,4% la un an la altul.

În cele din urmă, registrul economiei SUA va include vineri cheltuielile de consum personal (PCE), metoda preferată de Fed pentru măsurarea inflației; se așteaptă să crească cu 3,7% în iulie de la 3,4% în iunie.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph.com. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc, ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.