Bitcoin Bitcoin Cash Cardano Chainlink Crypto Cryptocurrencies defi ETF Index Funds Market Analysis Markets Solana Stellar Sushi sushiswap Uniswap

Doar HODL! Bitcoin și Ethereum depășesc fondurile indexului criptografic „cu risc mai redus”

În ultimele două decenii, fondurile tranzacționate la indice și la bursă (ETF) au devenit unele dintre cele mai populare forme de investiții, deoarece oferă investitorilor o modalitate pasivă de a câștiga expunerea la un coș de acțiuni, spre deosebire de a investi în acțiuni individuale, ceea ce crește riscul de pierdere.

Din 2018, această tendință s-a extins la sectorul criptografic și produse precum Bitwise 10 Large Cap Crypto Index (BITX) urmăresc rentabilitatea totală a Bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ), Cardano ( ADA ), Bitcoin Cash ( BCH ), Litecoin ( LTC ), Solana (SOL), Chainlink (LINK), Polygon (MATIC), Stellar ( XLM ) și Uniswap (UNI).

Capacitatea de a accesa mai multe proiecte de top printr-un singur indice de capitalizare de piață mediu ponderat pare o modalitate excelentă de a răspândi riscul și de a câștiga expunerea la o gamă mai largă de active, dar aceste produse oferă investitorilor un randament mai bun în termeni de profit și protecție împotriva volatilității? în comparație cu criptomonedele de top?

Coșuri Hodling versus cripto

Delphi Digital a aruncat o privire mai atentă asupra performanței Bitwise 10 și a comparat-o cu performanțele Bitcoin după nivelul de piață din decembrie 2018. Rezultatele arată că investiția în BTC a fost o strategie mai profitabilă, chiar dacă BITX a fost puțin mai volatil.

Prețul Bitcoin față de Bitwise 10. Sursa: Delphi Digital

Potrivit raportului, „indicii nu sunt meniți să depășească activele individuale, ci sunt portofolii cu risc mai mic în comparație cu deținerea unui activ individual”, așa că nu este surprinzător să vedem că BTC depășește BITX pe bază de cost pur.

Indicele a oferit mai puțin risc de dezavantaj pentru investitori, deoarece piața s-a vândut în mai, dar diferența a fost „banală”, deoarece „retragerea maximă a BTC a fost de 53%, iar cea a Bitwise a fost de 50%”.

În ansamblu, beneficiile investiției într-un indice față de Bitcoin nu sunt atât de mari, deoarece natura volatilă a pieței criptografice și tragerile mari frecvente au adesea un efect mai mare asupra monedelor.

Delphi Digital a spus:

„Indicii cripto continuă să fie un lucru în curs. Alegerea activelor, alocărilor și pragurilor de reechilibrare este o sarcină dificilă pentru o clasă de active emergentă precum cripto. Dar pe măsură ce industria se maturizează, ne așteptăm ca indicii mai eficienți să apară și să câștige tracțiune. ”

De asemenea, Ethereum depășește coșurile DeFi

Finanța descentralizată (DeFi) a fost unul dintre cele mai fierbinți sectoare criptografice în 2021 conduse de schimburi descentralizate precum Uniswap (UNI) și SushiSwap (SUSHI) și platforme de creditare precum AAVE și Compound (COMP).

Indicele DeFi Pulse (DPI) își propune să exploateze această creștere rapidă, iar jetonul DPI are alocări pentru 14 dintre cele mai importante jetoane DeFi, inclusiv UNI, SUSHI, AAVE, COMP, Maker ( MKR ), Synthetic (SNX) și Yearn.finance (YFI).

Atunci când se compară performanța DPI cu Ether de la începutul indexului, Ether a depășit semnificativ în ceea ce privește profitabilitatea și volatilitatea, dovadă fiind o reducere de 57% a Etherului, comparativ cu 65% pentru DPI.

Preț eter față de prețul indicelui DeFi Pulse. Sursa: Delphi Digital

Deși aceasta este o „comparație imperfectă” conform Delphi Digital datorită faptului că „riscul și volatilitatea jetoanelor DeFi sunt mai mari decât ale lui Ether”, acesta subliniază totuși faptul că beneficiile tradiționale văzute de indici nu sunt reflectate de cripto-bazate pe coșuri.

Delphi Digital a spus:

„Ați putea avea doar HODL-ed ETH pentru un profil de risc-rentabilitate superior.”

Deocamdată, Bitcoin și Ether s-au dovedit a fi două dintre jocurile de criptocurrency cu risc mai redus disponibile în comparație cu fondurile index criptografice care oferă expunere la un număr mai mare de active.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph.com. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc, ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.