Bitcoin Bitcoin Analysis Bitcoin Price Bitcoin Technical Analysis Broadening Formation BTC price BTCUSD China Crypto Ban Crypto Cryptocurrencies Megaphone Trading

Prețul Bitcoin sugerează modelul de jos al „megafonului” și o scădere către 40.000 USD

Ultimul rebot al Bitcoin ( BTC ) de sub 30.000 de dolari și-a sporit perspectivele de extindere a mișcării retracementului mai mare, cel puțin conform unui model tehnic clasic.

Denumit Formație de extindere, modelul în formă de megafon apare atunci când prețul se deplasează în interiorul a două linii de tendință divergente. Investopedia afirmă că o formație de extindere reprezintă dezacordul asupra următoarei tendințe potențiale în rândul investitorilor. Ca urmare, prețul formează vârfuri intermediare mai mari și minime intermediare mai mici.

Bitcoin pare să tranzacționeze într-o structură similară, așa cum se arată în graficul de mai jos. Cu toate acestea, criptomonedei îi lipsește volatilitatea, una dintre caracteristicile cheie ale modelului de formare extinsă.

Benzile stabilizate Bollinger reflectă volatilitatea limitată a prețurilor pe piața Bitcoin. Sursa: TradingView.com

În cazul în care modelul se va desfășura, prețul Bitcoin va fi supus unei scăderi bullish deasupra liniei de trend superioare a structurii.

Procedând astfel, s-ar aștepta să crească la fel de mult ca înălțimea maximă dintre linia de trend superioară și inferioară a formațiunii de lărgire. Configurarea pozitivă apare deoarece comercianții interpretează formarea extinsă ca un model de inversare a tendințelor.

Dar până atunci, modelul oferă oportunități de tranzacționare swing pentru daytraders, adică un salt de la linia de tendință inferioară tinde să prezinte oportunități lungi spre linia de tendință superioară, iar o retragere de la linia de tendință superioară ar putea determina comercianții să deschidă poziții scurte spre cea inferioară.

Din nou, volatilitatea prețului Bitcoin este suficient de mică pentru a invalida astfel de configurări intra-intervale.

Canal în cădere

Cel mai intermediar nivel de rezistență este aproape de linia de tendință punctată din graficul Bitcoin de mai jos.

Configurarea canalului Bitcoin în scădere limitează perspectivele de creștere ale formării alcătorești. Sursa: TradingView.com

O închidere peste linia de trend punctată se așteaptă ca testul Bitcoin să fie de 35,00 USD ca următoare țintă de rezistență. La o mișcare extinsă mai mare, potențialul de a atinge 40.000 de dolari este mai mare pe baza modelelor recente de preț ale criptomonedei.

Dimpotrivă, o retragere de la linia de tendință punctată tinde să valideze un model de canal în cădere. Pe de altă parte, Bitcoin și-ar putea relua pașii mai jos către așa-numita linie de trend a sprijinului Broadening Wedge (următoarea țintă de dezavantaj aproape de 28.500 USD).

Fundamentele prețurilor Bitcoin

Configurațiile Bitcoin conflictuale apar pe măsură ce taurii continuă să apere 30.000 de dolari drept suport, în timp ce urșii se bucură de control asupra zonei de 34.000 – 35.000 de dolari. Din păcate, acest lucru a atras prețul BTC într-o gamă de tranzacționare constrânsă , oferind niciun indiciu provizoriu despre unde vrea să se îndrepte mai departe.

Elementele fundamentale au jucat un rol cheie în captarea prețurilor Bitcoin. În sensul ridicat, presiunile inflaționiste din sectorul financiar tradițional au oferit vânturi din narațiunea portului sigur al Bitcoin. Între timp, dezavantajul este o nemulțumire din ce în ce mai globală de reglementare față de sectorul criptomonedelor.

În legătură cu acesta: președintele SEC declară că criptomonedele intră sub incidența regulilor de swap bazate pe securitate

În ultimele două luni, piața a fost martoră Chinei interzicând tranzacționarea criptomonedelor, India atacând schimbul regional de cripte WazirX și Marea Britanie interzicând filialei Binance să opereze afaceri reglementate. În plus, Japonia și Hong Kong au emis, de asemenea, avertismente și restricții împotriva Binance.

La începutul acestei săptămâni, autoritățile statului SUA au închis conturile companiei criptografice BlockFi , susținând că startup-ul a vândut titluri neînregistrate. Sectorul a primit, de asemenea, critici pentru creșterea amprentelor de carbon prin exploatare, ceea ce necesită o putere de calcul mare pentru a rula blockchains.

„Atâta timp cât nu se ușurează reglementarea globală a criptomonedelor sau se îndeplinește o rezoluție, cred că este dificil să câștigi încrederea publicului, iar Bitcoin să mărească înălțimile pe care le-a atins la începutul anului 2021”, a spus Adam Todd, fondator și CEO al Digitex, a spus Cointelegraph.

JG Collins, șeful consultanței Stuyvesant Square, a scris , de asemenea, în opoziția sa Seeking Alpha că „autoritățile naționale de reglementare în domeniul economiei, autoritățile de reglementare de mediu de stat și municipalitățile cu probleme de„ exploatare ”ridicând tarifele electrice locale vor distruge criptosele ca un tsunami”.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt doar cele ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph.com. Fiecare mișcare de investiții și tranzacționare implică risc, ar trebui să efectuați propriile cercetări atunci când luați o decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.