Politics Technology

Polițiștii ruși îi acuză pe medicii fertilității că VÂNZĂ COPII bărbaților singuri, iar clienții ar fi plătit pentru sex și arată

Anchetatorii de la Moscova au depus acuzații împotriva unui număr de medici la un centru medical din capitala Rusiei, susținând că au condus o schemă secretă pentru a vinde aproape o duzină de copii din clinică unor bărbați umbriți.

Un avocat care îi reprezintă pe medici, dintre care unul este șeful unității de sănătate a reproducerii, a subliniat acuzațiile cu care se confruntă clienții săi în comentariile adresate vineri TASS. "Potrivit acuzației finale, inculpații din caz sunt acuzați de 11 episoade de vânzare a copiilor, dintre care opt, conform anchetei, au fost finalizate și, în trei cazuri, nu ar fi finalizat infracțiunea."

"După cum au stabilit anchetatorii, sub masca tratamentului infertilității, acuzatul a folosit ilegal tehnologiile de reproducere asistată și, în schimbul unei recompense, a predat copiii cumpărătorilor, încălcând fundamentele legii, ordinii și moralității", a spus el spus.

De asemenea, pe rt.com La nouă ani după ce Rusia a interzis străinilor să adopte copii, Moscova trece să le interzică utilizarea mamelor surogate

Potrivit rechizitoriului, clienții includeau bărbați singuri „care nu aveau motive clare pentru a avea nevoie să utilizeze tehnologii de reproducere asistată”, cum ar fi cele oferite la clinică. A continuat să dezvăluie că prețurile convenite pentru vânzarea copiilor au fost determinate de sexul lor și de caracteristicile mamei.

Medicii sunt acuzați că au plătit surogate, selectați special pentru rol, pentru a transporta embrioni formați în laborator din celulele sexuale ale donatorilor necunoscuți. Se pare că copiilor li s-au eliberat suficiente documente pentru a solicita cetățenia în străinătate.

Tot pe rt.com ZECI de copii născuți de mame surogate ucrainene au rămas blocați în hotelul din Kiev din cauza Covid-19

Suspecții din acest caz se confruntă acum cu proces pentru trafic de persoane, având în vedere intenția aparentă de a permite cumpărătorilor să ducă bebelușii peste hotare. Potrivit legislației ruse, aceștia pot primi până la 15 ani de închisoare.

Indicele Global Slavery arată că în 2015, ultimul an pentru care sunt disponibile date, au existat 285 de cazuri de trafic de persoane identificate de procurori. 202 erau copii victime sau alte persoane destinate exploatării sexuale.

Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *