Bitcoin cross-chain Crypto Cryptocurrencies decentralized exchange THORChain

Un posibil „hacker de pălărie albă” exploatează THORchain pentru 8 milioane de dolari, propune o recompensă de 10%

Schimbul descentralizat pe lanțuri încrucișate THORChain a suferit cel de-al doilea hack de multe milioane de dolari în tot atâtea săptămâni, cu Ether în valoare de 8 milioane de dolari afectat.

Cu toate acestea, atacul pare să fi fost efectuat de un hacker cu pălărie albă, THORChain anunțând că făptuitorul a solicitat o recompensă de 10%. ETH va fi oprit până când codul va fi auditat.

Furnizorii de lichiditate afectați de exploatare vor fi subvenționați utilizând fondurile de trezorerie ale proiectului

Schimbul – care se află încă în mijlocul unei lansări beta în etapă numită Chaosnet – a recunoscut că „complexitatea” mașinii sale de stat cuprinde „călcâiul lui Archille” al THORChain, însă a afirmat că problemele sale „pot fi rezolvate și cu mai mulți ochi, ca o reconsiderare a procedurilor de dezvoltare și a evaluării inter pares. ”

O captură de ecran partajată de pe forumul Discord al proiectului pare să afișeze un mesaj transmis către proiect de către hack prin intermediul datelor tranzacțiilor.

Hackerul susține că au minimizat în mod deliberat daunele cauzate de exploatare într-o încercare de a preda o lecție THORChain, afirmând: „Nu vă grăbiți codul care controlează 9 cifre” și „Dezactivați până când auditurile nu sunt finalizate”.

Hackerul adaugă că ar fi putut să fure Ether, Bitcoin, Binance Coin, Lycancoin și multe jetoane BEP-20 dacă ar fi vrut, afirmând că s-au găsit „mai multe probleme critice” și că o recompensă cu 10% bug-uri ar fi putut preveni incidentul .

Pe 16 iulie, Cointelegraph a raportat că THORChain a fost oprit după ce 4.000 de etere în valoare de 7,6 milioane de dolari au fost eliminate din protocol . Protocolul a propus fără succes o recompensă a erorilor hackerului în schimbul returnării fondurilor furate.

Corelat: ChainSwap anunță planul de compensare și „audit profund” după exploatarea a 8 milioane de dolari

De asemenea, bursa descentralizată a pierdut 140.000 de dolari într-un exploat separat suferit luna trecută.

THORChain a intrat în lansarea sa protejată „Chaosnet” în aprilie, permițând swap-uri între rețele Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash și Binance Chain.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *