Politics Technology

Nu există sondaje pentru Cuomo & Whitmer: Biden DOJ DROPS investigații asupra casei de bătrâni Michigan, Pennsylvania și New York Decese Covid-19

Administrația Biden a decis să nu investigheze guvernatorii democrați din Michigan, Pennsylvania și New York cu privire la afirmațiile că politicile lor Covid-19 au dus la moartea a mii de persoane vulnerabile în căminele de bătrâni.

Procurorul general adjunct adjunct, Joe Gaeta, i-a informat vineri pe republicanii House că Departamentul de Justiție a decis să nu deschidă o anchetă asupra oricărei instituții de asistență medicală din cele trei state „în acest moment”.

În august 2020, administrația Trump a solicitat date despre decesele din case de îngrijire medicală din Michigan, Pennsylvania, New Jersey și New York – state care aveau politici prin care să ordone căminelor de îngrijire medicală să primească pacienți cu Covid-19.

„Am analizat informațiile pe care le-ați furnizat împreună cu informații suplimentare disponibile Departamentului. Pe baza acestei revizuiri, am decis să nu deschidem o anchetă [cu drepturi civile] a oricărei instituții de asistență medicală publică din Michigan în acest moment ”, se spune în scrisoarea trimisă guvernatorului Gretchen Whitmer de Steven Rosenbaum, șeful secției de litigii din cadrul Departamentului civil al DOJ divizia drepturilor, joi. Aceeași scrisoare a fost trimisă și lui Tom Wolf din Pennsylvania.

Ordinul executiv al lui Whitmer din aprilie 2020 impunea căminelor de bătrâni să accepte pacienții Covid-19 externați din spitale și să-i plaseze în unități de izolare dedicate. Melissa Samuel, președintele Asociației pentru îngrijirea sănătății din Michigan, susține că ordinul nu a fost niciodată implementat pe deplin.

Fosta secretară de sănătate a lui Wolf, Rachel Levine – care și-a retras propria mamă dintr-un azil de bătrâni, chiar dacă supraveghea politica statului de a le obliga pacienții Covid-19 – a fost confirmată de atunci ca fiind primul secretar asistent transgender la Departamentul de Sănătate al președintelui Joe Biden.

Aparent, DOJ i-a trimis aceeași scrisoare lui Andrew Cuomo din New York. Singurul guvernator rămas care ar putea fi cercetat este Phil Murphy din New Jersey în acest moment.

De asemenea, pe rt.com , asistenții lui Cuomo „au petrecut luni de zile ascunzând” decesele din casele de îngrijire medicală Covid-19, pretențiile NYT pe baza documentelor și interviurilor

Cifrele oficiale din Michigan spun că 87% dintre decesele din Covid-19 au fost în rândul persoanelor cu vârsta de 60 de ani și peste, iar aproximativ o treime din decesele totale ale statului au fost „legate de” facilități de îngrijire pe termen lung, în valoare de 5.754 de rezidenți și personal. Cu toate acestea, jurnalistul de investigație Charlie LeDuff susține că numerele ar putea fi scăzute cu până la 100 la sută și că oficialii de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din Michigan i-au spus că revizuirea datelor despre decese a fost oprită deoarece era prea „consumatoare de timp”. ”

Statutul de celebritate al lui Whitmer în rândul democraților a fost consolidat de anunțul FBI că au zădărnicit un „complot” pentru a o răpi în octombrie 2020. De atunci, a apărut mai mult de jumătate din persoanele implicate erau informatori FBI – și că complotul își are originea în lor.

Purtătorul de cuvânt al acesteia, Bobby Leddy, a salutat scrisoarea DOJ, numind acuzațiile împotriva ei „nefondate” și acuzând criticii republicani ai lui Whitmer că încearcă să „politizeze cea mai gravă criză de sănătate publică din ultimii 100 de ani”. Acțiunile lui Whitmer „au salvat mii de vieți”, în timp ce propunerile republicane ar fi condus la răspândirea mai multor virusuri și la decese, a afirmat el.

De asemenea, pe rt.com, departamentul de sănătate din Michigan a primit un proces în legătură cu refuzul său de a partaja datele despre casele de îngrijire medicală pe fondul comparațiilor cu acoperirea lui Cuomo

Tudor Dixon, unul dintre republicanii care concurează să candideze împotriva lui Whitmer în 2022, a denunțat DOJ pentru că a ales să „pună politica partizană înaintea responsabilității”. Dixon nu a putut să-și vadă bunica, care a murit într-un azil de bătrâni în timpul blocării, din cauza ordinelor executivului lui Whitmer de interzicere a vizitelor care au expirat abia în martie anul acesta.

Dixon și alți republicani par să se confrunte cu cote lungi, așa cum este Whitmer relatărilor , la același nivel cu sume record de bani – au crescut mai mult decât orice candidat guvernator din istoria statului Michigan.

Miercuri, însă, legislativul statului Michigan a abrogat legea privind puterile de urgență pe care Whitmer o folosise pentru a impune blocaje. Guvernatorul nu poate veta decizia, deoarece a început ca o petiție cetățenească care a adunat o jumătate de milion de semnături.

Tot pe rt.com, Biden îl numește pe transgender Penn. oficial Rachel Levine la un post de sănătate senior, în ciuda înregistrărilor îngrozitoare cu privire la decesele din casele de îngrijire medicală Covid

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.