Politics Technology

Spitalul francez intră în grevă INDEFINITĂ pentru a protesta împotriva mandatului de vaccinare Covid-19

Personalul spitalului din Montelimar, din departamentul francez Drome, a intrat în grevă pe durată nedeterminată pentru a protesta împotriva noilor reguli care solicită să ia un vaccin împotriva Covid-19 până la jumătatea lunii septembrie sau să se confrunte cu pierderea locului de muncă.

Greva împotriva „vaccinării forțate” a fost anunțată joi de sindicatul CGT-GHPP și afectează aproximativ 200 de medici și 1.500 de asistente din orașul sud-estic al Franței.

Sute dintre ei s-au adunat vineri în fața spitalului, denunțând blocaje și mandate de vaccinare și scandând „liberté!” (libertate).

Legiuitorul francez finalizează propunerea care ar impune ca toți profesioniștii din domeniul medical care sunt în contact cu cei vulnerabili să fie vaccinați complet până pe 15 septembrie sau să își piardă salariile și chiar slujbele.

"Suntem împotriva vaccinării obligatorii și a coerciției vaccinale", a declarat Elsa Ruillere, reprezentantul uniunii locale, pentru Sputnik France . „Nu există o alegere între teste sau vaccinare: vaccinarea este obligatorie. Nu, nu suntem de acord. Vrem să avem alegerea ca și restul lumii și nu vrem vaccinarea obligatorie. ”

Ruillere spune că sindicatul său susține „consimțământul liber și informat” și că nu este împotriva principiului vaccinării, ci este contra coerciției. Unii dintre lucrătorii medicali au spus că așteaptă vaccinul Sanofi-GSK fabricat în Franța, promis pentru luna decembrie.

„Suntem conștienți de evoluția virusului. Nu o luăm ușor ”, a spus Ruillere. Cu toate acestea, ea și colegii ei izbitoare subliniază că, chiar și cu creșterea testelor pozitive pentru varianta Delta a coronavirusului, nu există o creștere proporțională a spitalizărilor.

„Da, am devenit„ roșii ”, dar asta se datorează testelor pozitive. În ceea ce privește internările, suntem bine în acest moment, nu a trebuit să redeschidem paturile, avem mult mai puțini oameni spitalizați decât înainte și mai puțini oameni în terapie intensivă ”, a adăugat ea.

O altă problemă sindicală este lipsa dezbaterii publice, întrucât Adunarea Națională a Franței pare să fi procedat pur și simplu la sfatul Înaltei Autorități pentru Sănătate (HAS), care a numit mandatul de vaccinare „justificat”.

De asemenea, pe rt.com Peste o sută de mii de miting împotriva „tiraniei Covid-19” în Franța, protestând împotriva pașapoartelor imunitare și mandatului de vaccinare (VIDEO)

Au existat proteste pe scară largă în Franța de la mijlocul lunii iulie, întrucât guvernul președintelui Emmanuel Macron a impus mandatul de vaccinare a lucrătorilor din domeniul sănătății și a introdus o cerință de „ permis de sănătate ” pentru a accesa locurile publice cu peste 50 de persoane prezente. Cerința de trecere se va extinde la cafenele, restaurante și magazine începând cu 1 august.

S-a înregistrat o creștere de 150% a cazurilor de coronavirus în ultima săptămână în Franța, atribuită variantei Delta. Guvernul spune că 96% dintre cei infectați nu sunt vaccinați.

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *