Afterpay Bitcoin BNPL Crypto Crypto trading service Cryptocurrencies Digital wallet Stocks Zip

Firma Zip „Cumpărați acum plătiți mai târziu” intenționează să ofere tranzacționare criptografică în Australia și SUA

Firma australiană „Cumpărați acum plătiți mai târziu” (BNPL), Zip, dorește să intre pe piața criptografică oferind servicii de tranzacționare utilizatorilor în următoarele 12 luni.

Cofondatorul Zip, Peter Gray, a declarat pentru Reuters pe 22 iulie că extinderea suportului pentru serviciile de tranzacționare criptografică și furnizarea unui portofel digital a fost una dintre cele mai importante cereri din partea clienților săi. Cofondatorul și-a ținut cărțile aproape de piept și nu a depășit o foaie de parcurs sau un calendar specific pentru a ajunge acolo.

„Știm că generația noastră tânără de clienți caută produse și servicii suplimentare relevante pentru ei”, a spus Gray.

Concurentul Afterpay deservește clienții din Australia, Noua Zeelandă și SUA în cadrul unității sale americane Quadpay. Firma a anunțat recent că Quadpay va fi rebranded în Zip pentru a spori gradul de cunoaștere a mărcii ca companie multinațională.

Dacă firma BNPL continuă cu planurile sale de criptare, Zip a spus că probabil va oferi acest serviciu clienților australieni și americani.

Potrivit Yahoo Finance, Zip are o capacitate de piață de 4,1 miliarde de dolari. Firma concurează într-o industrie extrem de competitivă printre giganți precum Afterpay, care a fost pionierul conceptului și are o plafon de piață semnificativ mai mare de 31,4 miliarde de dolari.

Apple a anunțat planurile de a intra în sectorul BNPL la începutul acestei luni cu un serviciu care va permite utilizatorilor Apple Pay să plătească pentru achiziții în patru rate fără dobândă. Afterpay din această săptămână a dezvăluit prima lansare a produsului cu banca Westpac pentru a oferi conturi de economii cu o rată a dobânzii fixă de 1%.

Corelat: PayPal mărește limitele de cumpărare criptografice la 100.000 USD

În aprilie, cofondatorul Zip a declarat că planurile firmei pe termen scurt nu includeau oferirea de produse bancare tradiționale. De asemenea, el a renunțat la primele indicii cu privire la planurile sale mai largi, menționând că acestea sunt „probabil mai mult legate de cripto sau de capacitatea de a cumpăra și vinde acțiuni din aplicație decât de a avea un cont de economii fără cupoane”.

Potrivit datelor de la TradingView, stocul Zip (Z1P) are un volum mediu de 10 zile de 13,98 milioane USD și, în prezent, se află la un preț de 7,14 USD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.